Kurban Bayramı mesajları

Gümüşhane'de Kurban Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kurban Bayramı mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek milli ve manevi değerlerimizin idrakine varmamıza vesile olan mübarek günlerden Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmiş bulunmaktayız.

Kurban Bayramı; paylaşmanın, birliğin, yoksula, kimsesize umut olmanın bayramıdır. Her türlü dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bu günlerde, fertler birbirleriyle bütünleşir, toplum şuuru derinleşir.

Bu kutsal günleri fırsat bilerek, tarih boyunca olduğu gibi bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerleri yaşatmak, yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir. 

Bayram sevincini hüzne dönüştürmemek için yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını önemle istirham ediyorum. Yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur.

Bu müstesna günleri, huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edebilmemize imkân sağlamak için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimizin, şehit ve gazi ailelerimizin, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı temenni ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Milletçe; dinimizde önemli yeri olan, müstesna zaman dilimlerinden bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın ve bayramı hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.  Bayramlarımız, milli birlik ve kardeşliğin, iyilik ve güzelliklerin, yardımlaşma ve dayanışma duygularının her zamankinden daha fazla hissedildiği ve yoğunlaştığı önemli günlerdir.

Bu kutlu günler vesilesiyle; aziz şehitlerimiz ve onların bizlere birer emaneti olan aile fertlerini ve yakınlarını bir kez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık ve komşuluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle hemhal olmak ve kucaklaşmak bizi daha da güçlü kılacaktır.

Bayram süresince sergilenen bu güzel hasletlerin sadece bayram günleri ile sınırlı kalmaması, tüm toplumumuzu kuşatması ortak dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı gönülden kutlar, Kurban Bayramı’nın ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sevgi, hoşgörü, kardeşlik, huzur, güven, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım.”

MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK

“Cenab-ı Allah’a yaklaşmanın ve rahmetinden nasiplenmenin mübarek fırsatlarından birisi de hiç şüphesiz Kurban Bayramı’nın ruhunda ve muazzez manasında mevcuttur.

Dargınlıkların bitirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi, küslük ve kavgaların sonlandırılması bayramın hoşgörüyü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı tavsiye eden müzahir özellikleriyle mümkün olacaktır.

Dostluğun pekişmesi, kardeşliğin ve arkadaşlığın perçinlenmesi, bağlılıkların güçlenmesi bayram günlerinin kalıcı olmasını dilediğim bir lütfudur. 

Her bayram bir gönül alma, her bayram kucaklaşma, kaynaşma ve bir yakınlaşma vesilesidir.

Bilhassa bayramda, yardımlaşma ve dayanışmanın artması, paylaşma ve bölüşmenin yaygınlaşması, dara düşenlere, yolda kalanlara ve zorda bulunanlara el uzatılması bunun bir göstergesidir.

Bu çerçevede, son yurdumuzda aziz millet varlığını güvenceye alacak ve ebedi kılacak en önemli hususların başında milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmak ve layıkıyla yaşamak gelmektedir.

Bayram günlerinde gösterilen birlik ruhunun ve beraberlik bilincinin hayatın her alanına taşınmasıyla bölücü fitnenin mağlup olması ve aramıza ekilmeye çalışılan nifak tohumlarının çürütülmesi muhakkak ki kaçınılmaz olacaktır.

Acılarımızdan memnun olanlara, kayıplarımızdan sevinç duyanlara, bölünmemizi umutla bekleyenlere aradıkları ortamı ve özledikleri karanlık günleri göstermemek için bayram günlerindeki müşterek hissiyatımızla karşı durmalı; milli, ahlaki, vicdani ve kalbi değerlerle aşılmaz burç olmalıyız.

Bin yıllık kardeşlik hukukuna kurulan komploların, vatan ve millet varlığına düzenlenen saldırıların, Türkiye’nin geleceğine gösterilen tahammülsüzlüklerin etkisiz kalabilmesi için başkaca bir seçeneğimiz olmadığı aşikârdır.

Bu duygularla tüm Gümüşhaneli hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan selamet, sağlık ve saadet dolu yıllar diliyorum.

Kaos ve isyanlarla boğuşan Müslüman âleminin istikrar, adalet ve güvene bir an önce ulaşmasını niyaz ediyor, Türk-İslam coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizin mübarek bayramını dualarımla birlikte tebrik ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER

“Mübarek Kurban Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayram, paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinin yaşandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği özel günlerden biridir.

Bayramlar, bizleri birbirimize daha da yakınlaştıran, sevgi ve hoşgörü ortamını güçlendiren müstesna zamanlardır. Kurban Bayramı'nda, sevdiklerimizle bir araya gelip, ihtiyaç sahiplerine el uzatarak dayanışma ruhunu yaşatmak en büyük mutluluğumuz olacaktır.

Bu vesileyle, tüm hemşehrilerime sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram diliyorum. Kurban ibadetlerinizin kabul olmasını temenni eder, nice bayramlara hep birlikte erişmeyi dilerim. Bayramınız mübarek olsun!”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kurban Bayramı'nın gelişiyle birlikte, bir kez daha bir araya gelmenin ve bu anlamlı günü paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek günlerin manevi atmosferi, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirirken, paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini bir kez daha bizlere hatırlatıyor. Bayram, sevdiklerimizle bir araya gelme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunmanın ötesinde, toplumsal sorumluluklarımızı hatırlama zamanıdır. Masum insanların yaşadığı zorluklara karşı sessiz kalmak yerine, elimizden gelen yardımı yapmalı ve seslerini duyurmalıyız. Özellikle Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşanan katliam ve insanlık dramına karşı sessiz kalmamalı, yardımlarımızı onlara da yetiştirmeliyiz. 

Bayramlar, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmenin, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın ve birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştirmenin en güzel zamanıdır. İhtiyaç sahiplerini dayanışma içerisinde sevindirip bağrımıza bastığımız bu bayram da Rabbimizden kendisine sunulan tüm kurbanları kabul buyurmasını, bu vesile ile bizi sevdiklerimize ve kardeşlerimize daha da yakınlaştırmasını diliyorum.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle birlikte Mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; Bayramın başta Gümüşhane halkımız olmak üzere, Üniversitemiz akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI AV.EŞREF BALKİ

"Bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu mübarek bayram günlerinde, birlik ve beraberliğimizin, sevgi ve kardeşliğimizin pekişmesi en büyük temennimizdir. Kurban Bayramı, sadece bir ibadet olmanın ötesinde, yardımlaşma ve paylaşma ruhunu en derin şekilde hissettiğimiz özel bir zamandır.

Bayramlar, kırgınlıkların sona erdiği, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu günlerdir. Bu değerli günlerde ailelerimizle, dostlarımızla ve komşularımızla bir araya gelerek, manevi duygularımızı tazelemeliyiz. Kurbanlarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşarak, onların yüzlerinde bir nebze olsun tebessüm oluşturabilmek bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır.

Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve bereket getirmesini yürekten diliyorum. Sağlık, mutluluk ve esenlik dolu nice bayramlarda buluşmak ümidiyle, Kurban Bayramınız mübarek olsun."

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Kültürel değerlerimizi, maddi ve manevi zenginliklerimizi paylaşarak çoğalttığımız bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Bayramlar, sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. Geçmişimizden gelen yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşanmasına, dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kalkmasına, insanî değerlerin kazanılmasına aracı olan bayramlar, aynı zamanda büyükleri hatırlama, küçükleri sevindirme günleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kurban Bayramı’nın milletimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyor, tüm İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirilmesini diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2024, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER