Kurban Bayramı Mesajları

Gümüşhane’de Kurban Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kurban Bayramı Mesajları
Gümüşhane’de Kurban Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ DR. YUSUF MAYDA

“Ülkemizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren yardımlaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı bir Mübarek Kurban Bayramı’nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal yaşamımız içerisinde önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla bayramlarımızın oluşturduğu bu manevi ortamları iyi değerlendirmeli; düşmanlıkların unutulması, dostlukların pekişmesi, yoksul ve düşkün olanların hatırlanması ve muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması bakımından bu zaman dilimleri önemli bir fırsat olarak görülmelidir.

Bütün bu değerleri özünde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle “ yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı” simgelemektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalı, her türlü dayanışmayı ve bütünlüğü en güçlü şekilde göstermeliyiz. Hoşgörü ve kardeşlik ortamının, toplumun bütün kesimlerinde oluşması, sorunlarımızın çözümünde etkili olacağı unutulmamalıdır.

Yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı bu günlerde, Vatanımız için canını feda eden şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile yaşlılarımızın da ihmal edilmediği, dost, komşu ve akrabalık bağlarının daha da güçlendirildiği bir bayramın yaşanması dileklerimle tüm Gümüşhaneli hemşerilerimizin, kamu çalışanlarının bayramlarını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.”

MİLLETVEKİLİ DOÇ.DR. KEMALETTİN AYDIN

Milletvekilliği seçildiği günden bu yana tüm bayramlarını Gümüşhane’de hemşehrileri ile bir arada geçirmiş olan AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Kemalettin Aydın 7 yıldır olduğu gibi bu bayramda da Gümüşhane ve tüm ilçelerinde hemşehrileri ile bir arada olacağını belirtti.

Bayramın birinci günü Gümüşhane Merkez’de gerçekleştirilecek olan bayramlaşma töreni ve İl Başkanlığında teşkilat ile bayramlaşma törenine katılacak olan Milletvekili Aydın, Bayramın ikinci günü Kelkit, Köse, Şiran ilçelerinde Bayramın 3. günü Torul ve Kürtün ilçelerinde, bayramın 4. günü ise tekrar Gümüşhane merkezde olacağını ve hemşehrileri ile bayramlaşmanın manevi huzurunu yaşayacağını söyledi.

Milletvekili Aydın’ın Kurban Bayramı nedeniyle de mesaj yayımlayarak tüm hemşehrilerinin ve İslam âleminin Kurban bayramını kutladı.

Doç. Dr. Kemalettin Aydın mesajında şunları söyledi:

 “Sevgi, paylaşma, dayanışma duygularının artırılıp, dargınlıkları aradan kaldırıp, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı böyle zamanların çoğaltılması ve her günün bayram gibi yaşanabilmesi için millet olarak sarf ettiğimiz gayretin artarak devam etmesi gerekmektedir.

Yüreklerde kurulan gönül köprüleri ile uzağı yakın eden bayramlar, dostluğu, barışı, huzuru, geleceği, soframızı, mutluluğumuzu, hüznümüzü, yalnızlığımızı paylaştığımız, birlik ve beraberliğimizi artıran, kardeşliğimizin en sıcak haliyle hissedilmesini sağlayan mübarek ve mukaddes günlerdir.


Kurban bayramı Rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerindendir özellikle bu günlerde bir sıcak tebessümünüz ile içlerini ısıtabileceğiniz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babamızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Hastalarımızı, huzurevindeki yaşlılarımızı öksüz ve yetim kardeşlerimizi unutmamalıyız.


Bu duygu ve düşüncelerle; Bayram sabahı neşesi ile dolu sağlıklı, huzurlu bir hayat geçirmenizi dilerim şefkat ellerimizi birbirimize uzattığımız, kardeşliğimizin artarak daim olduğu, huzur, sağlık, barış dolu günler diliyor, Gümüşhaneli hemşerilerimin, Tüm milletimizin ve İslam Âleminin kurban bayramını kutluyorum.”

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

“Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duyguklarımla kutlar, Bayramın ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim.”

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANLI

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kurban  Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Canlı’nın mesajı şöyle:

“Cenabı Allah’ın bize lutfettiği özel günlerden biri olan Kurban Bayramı’na kavuşmanın derin sevinç ve hazzını yaşıyoruz.

Bayramlar, öncelikle yüce Allah’a şükür günleridir. Bu manada, bizler de bu mübarek günlere kavuşmanın şükrünü eda etmeliyiz.

Dünya coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların, özellikle de Müslümanların yaşadığı her türlü eza, cefa, sıkıntı ve bölünmüşlüklerin giderilmesi için mübarek Kurban bayramında samimi dualarımızı eksik etmememiz ve Yüce Allah'a niyazda bulunmamız gerekir diye düşünüyorum.

Bu vesile ile başta Gümüşhaneli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlar, bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.”

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI SEBAHATTİN ÇOBANOĞLU

“Kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdiği, sevginin, saygının hoşgörünün ve kardeşliğin zirveleştiği, milletçe birlik ve beraberliğin dayanışmanın en güzel örneğinin gösterildiği bir Kurban Bayramını daha kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz.

Bayramların yardımlaşma ve dayanışmanın üst seviyelere çıktığı, birlik, beraberliklerin en sıcak şekilde hissedildiği özel günlerdir.

Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Bayramlar, sevincin, mutluluğun geleceğe beslenen umudun yeşerdiği müstesna günlerdir. Bu günler; ele ele, gönül gönüle verip huzurla, yarınına güvenle bir toplum olmasına vesile olur.

İnsanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarını güçlendiren bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepimiz birbirimizi sevgi ile kucaklayarak, ülkemizin uygarlık yolunda mutlaka ulaşacağı parlak ve mutlu geleceğe güvenle bakmalıyız.

Yardımlaşma duygularının en yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramında; bayramların getirdiği güzel duyguların, aileleriniz ve tüm sevdiklerimizin hayatlarının her anına yansıması dileğiyle sağlık, mutluluk ve başarı temennileriyle sevgi ve saygılar sunuyorum.”

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ EKREM AKDOĞAN

"Ülkemizin ve Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, yardımlaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı, bugünlerin anlamına da uygun olarak ayrılık ve kırgınlıklar ile günlük hayatın getirdiği dargınlıkların aşılmasına önemli bir vesile teşkil eden bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, yüreklerde sevgiye ve saygıya dayalı, samimi dostlukların gelişmesine, güçlenmesine vesile olan önemli ve değerli günlerdir. İl Özel İdaresi personelimiz başta olmak üzere tüm Gümüşhanelilerin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, bayramın İslam alemi için barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HIZIR AKTAŞ

“Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde “İbrahim’ce bir gönülden Hakk’a doğru uzanan murat kapısından geçerek ciğerparesi İsmail’i Hakk’ın yolunda kurban verme isteği karşısında İsmail’ce bir duruş, teslimiyet ve iman dolu yürekle boynunu kör bıçağa uzatıvermesi İbrahim’i bir söz ve İsmail’ce bir teslimiyeti hafızalarımıza ve gönüllerimize nakşediyoruz.

İş Allah rızasını gözetebilmek ve Kuran’ı Kerim’in emirlerini harfiyen, samimiyetle ve sadakatle yerine getirebilme gayretidir. Kurban toplumda kardeşliği, paylaşmayı ve sevgiyi tesis eden en önemli sistem, en sağlam huzur yapısı ve en değerli davranış, muhtaç ülkelerin insanlarına ve kardeşlerimize ulaşacak en kutsal yardım, en sağlam insani köprüdür.

Rabbim bizleri; kurbanını gerçekten Allah rızası için dosdoğru, samimi ve ihlaslı bir şekilde keserek, onu muhtaç sahibi Müslüman din kardeşlerine paylaştıranlardan eylesin. Bu vesileyle tüm İslam Âleminin, Gümüşhaneli hemşerilerimin ve tüm eğitim çalışanlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder; İslam Âlemine, ülkemize ve Gümüşhane’mize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen,’Kurban Bayramı’ dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında, paylaşmanın, bölüşmenin ve dayanışmanın adı olan Kurban Bayramı’nın aynı zamanda adanmanın, fedakarlıkta bulunmanın ve her şeyiyle teslim olmanın özünü temsil ettiğini ifade eden Başkan Çimen, “Dinimizden aldığı düstur ile tarih boyunca hep ekmeğini paylaşan ve her zaman dayanışma içerisinde bulunan, garibanlara, kimsesizlere sahip çıkan bir milletin varisleri olarak bizler; çağımızın, globalleşmenin ve kapitalizmin getirdiği bireyselleşme hastalıklarından kurtulmalı, sadece kendi için yaşayan değil, birlikte yaşama prensibine vakıf olmuş bireyler haline gelmeliyiz.” dedi.

Gerek ülkemizde gerek şehrimizde gerekse tüm dünyada geçimini sağlamakta zorlanan ve bir lokma ekmeğe muhtaç olan yoksulların dertleriyle dertlenmenin önemine vurgu yapan Başkan Çimen, ekonomik gücü yerinde olan herkesin üstüne düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğinden hiç şüphesi olmadığını ifade ederek, “İnanıyorum ki, o zaman kestiğimiz kurbanlar, daha bir anlam kazanacak ve Allah’ın rızasına mazhar olma noktasında bizlere vesile olacaklardır. “diye konuştu.

Başkan Çimen, Bayram mesajında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Gümüşhaneli Hemşehrilerim, Dinimizin bize armağan ettiği bir kurban bayramına daha ulaşmanın hep beraber mutluluğunu yaşıyoruz. Bir anlamda paylaşmanın, bölüşmenin, dayanışmanın adı olan kurban bayramı, aynı zamanda adanmanın, fedakarlıkta bulunmanın ve her şeyiyle teslim olmanın özünü ifade etmektedir. Dinimizden aldığı düstur ile tarih boyunca hep ekmeğini paylaşan ve her zaman dayanışma içerisinde bulunan, garibanlara, kimsesizlere sahip çıkan bir milletin varisleri olarak bizler; çağımızın, globalleşmenin ve kapitalizmin getirdiği bireyselleşme hastalıklarından kurtulmalı, sadece kendi için yaşayan değil, birlikte yaşama prensibine vakıf olmuş bireyler haline gelmeliyiz. Çünkü bizleri, biz yapan, bizleri Yüce Yaradanımıza yaklaştıran bu vasıflardır. Bu kurban bayramında, mümkün olduğunca bencilliklerimizden kurtulmalı, paylaşmaya, empati etmeye, dayanışma içinde olmaya ve bunu tüm hayatımıza yansıtmaya özen göstermeliyiz. Bildiğiniz üzere gerek şehrimizde, gerek ülkemizde, gerekse tüm dünyada geçimini sağlamakta zorlanan, bir lokma ekmeğe muhtaç olan insanlar bulunmaktadır. Mümkün olduğu kadar bu kardeşlerimize ulaşmalı, onların dertleriyle dertlenmeli ve elimizden geldiğince de onlara bu günleri gerçek bir bayram havası yaşatmaya özen göstermeliyiz. İnanıyorum ki, o zaman kestiğimiz kurbanlar, daha bir anlam kazanacak ve Allah’ın rızasına mazhar olma noktasında bizlere vesile olacaklardır. Bu duygu ve düşünceler ile hepinizin bayramını kutlar. Kurban bayramımızın tüm İslam Alemine, Ülkemize ve Şehrimize hayırlar getirmesini temenni ederim. Allaha emanet olun.”

CHP İL BAŞKANI ATİLLA SAİT ÖZDAMAR

“Toplum olarak, kaynaşmamızın, din kardeşliğimizin öne çıktığı bu mübarek günde yoksulu ve garibanı koruyanlara ne mutlu. Ne mutlu sofrasındaki lokmayı düşkünlerle paylaşanlara. Hayırların Allah katında muteberlik kazandığı bu günde tüm hemşehrilerimin, açlık ve yoksullukla kıvranan  din kardeşlerimizin ve tüm  İslam aleminin Kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, herkese iyi bayramlar dilerim.”


GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI YUSUF SADIK

“Paylaşılarak artan sevgilere ve yine paylaşılarak azalan üzüntülere vesile olan bayramlarımızdan birini daha idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

İnsanların birbirlerine tutunmalarının çimentosu olan paylaşmak duygusunun ön plana çıktığı bayramlar içerisinde Kurban Bayramı aynı zamanda yardımlaşmayı da beraberinde getirmiş olması bu bayrama ayrı bir anlam kazandırmaktadır.

Büyüklerimizi ve düşkünlerimizi ziyaret ederek, hastalara şifa dileyerek, acısı olanların acısını paylaşarak ve çocukları sevindirerek eda edeceğimiz Kurban Bayramınızı yürekten kutluyor, başta Türk – İslam alemi olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ (AGD) GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI NACİ ŞENEL

“Kurban bayramı küskünlüklerin barıştığı, fakirlerin çok gözetildiği ve kardeşlik unsurunun çok ön plana çıkması gereken bir gün.

Bizler AGD olarak iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve hakkın hakimiyeti için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu münasebetle mübarek Kurban bayramının Gümüşhaneli hemşerilerimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2013, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER