Kürtün'de Kutlu Doğum Coşkusu

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutlandı.

Kürtün'de Kutlu Doğum Coşkusu
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutlandı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı ve beraberindeki Kutlu Doğum Heyeti ilçe esnafını, Kaymakamlık ve kamu kurumlarını ziyaret edip gül takdiminde bulundu.

Hafta kapsamında Kürtün Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında hutbe okuma yarışması düzenlenirken, yarışmada dereceye girenlere Kürtün Müftülüğünce çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kürtün Belediye Kültür Merkezi'nde "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet/Gelin Birlik Olalım" konulu konferansa konuşmacı olarak Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy katılırken, konferansa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Merkez Ravza-i Mutahhara Camii'nde Hatim ve Mevlit Programının tertip edilerek, namaz akabinde camiye gelenlere Kutlu Doğum Aşının ikram edildiği kutlama programının son etkinliği olarak Sabah Namazı Buluşmasının akabinde misafirlere çorba ikram edildi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla din görevlileri arasında hutbe yazma yarışması da tertip edilirken, yarışmada dereceye girenlere İlçe Müftülüğünce çeşitli ödüller takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 21:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER