Kürtün’de acı bekleyiş devam ediyor

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde menfez temizliği yaparken ani su baskını nedeniyle Kürtün Baraj gölüne sürüklenen Ekrem Ayık’ı arama çalışmaları devam ediyor.

Kürtün’de acı bekleyiş devam ediyor
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde menfez temizliği yaparken ani su baskını nedeniyle Kürtün Baraj gölüne sürüklenen Ekrem Ayık’ı arama çalışmaları devam ediyor.

Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Asayiş Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Gümüşhane, Erzurum ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Jandarma, Rize Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma Müdürlüğü ile Trabzon'dan gelen özel bir firma ekiplerince yapılan çalışmalardan beşinci günde de sonuç alınamadı.

Baraj gölünde suyun sıfır noktasından başlayarak 50 metre boyunca 9 metre derinliğe kadar dalgıçlar tarafından yapılan aramada Şayık’a yine ulaşılamadı.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberinde AK parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Kürtün Kaymakam Vekili Torul Kaymakamı Recai Karal, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya ve Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ile birlikte yapılan aramaları denetledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekili Aydın, burada yaptığı açıklamada, devletin her türlü imkanı kullandığını, Kürtün Baraj Gölü’ne sürüklenerek kaybolan Ekrem Şayık’ın bulununcaya kadar aramaların sürdürüleceğini söyledi.

Alanda, 20’nin üzerinde dalgıçla baraj gölünün her santimetrekaresinde arama yapıldığını ifade eden Milletvekili Aydın, “Devlet ve millet olarak Şayık ailesine her türlü desteği veriyoruz. Allah’ın izniyle kardeşimize bir şekilde ulaşacağız.” dedi.

Akşam saatlerine kadar yapılan aramalardan sonuç alınamayınca, aramalara ara verildi. Şayık’ın aranmasına yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden başlanılacak.

OLAY:

10 Şubat 2015 tarihinde saat 09.00 sıralarında Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi çıkışında Süme deresinin Kürtün Barajıyla birleştiği noktada karayolunun altında bulunan 320 metre uzunluğundaki menfez tıkanınca özel bir firma tarafından temizlik çalışması başlatıldı. Menfezin içinde iş makinesiyle çalışan 27 yaşındaki Ekrem Şayık, tıkanan menfezin arkasındaki su birikintisinin aniden basması sonucu saat 09.00 sıralarında Kürtün Baraj gölüne sürüklendi ve kayboldu. Gün boyunca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler, öğleden sonra da Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar tarafından yapılan arama çalışmalarından bir sonuç elde edilemedi. Çalışmalar sırasında baraj gölüne ağ çekildi ve baraj gövdesinin olay yerine yakın olması nedeniyle akıntı oluşturmaması için baraj kapakları da kapatıldı. Kürtün ilçesinin Üçtaş köyünden olan Şayık’ın yakınları olay yerinde fenalaşırken, akşama kadar devam eden çalışmalar sırasında baraj vadisi ağıtlarla inledi. Olay anında aynı bölgede çalışan diğer iş makinesi operatörlerin Şayık’ı su birikintisinin yüzeyinde mücadele ederken gördüğü ifade edildi. Şayık’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu, anne ve babasının da hasta olduğu öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER