KYK öğrencileri öğretmenlerini unutmadı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) il genelindeki yurtlarında barınan öğrenciler 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle anlamlı ziyaretler gerçekleştirdi.

KYK öğrencileri öğretmenlerini unutmadı

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) il genelindeki yurtlarında barınan öğrenciler 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle anlamlı ziyaretler gerçekleştirdi.

Halit Zarbun Yurt Müdürlüğü, Torul Yurt Müdürlüğü ve Kürtün Yurt Müdürlüğü personelleri ve öğrencileri Tunceli-Pülümür karayolunda PKK'lı teröristlerce kaçırılıp şehit edilen 8 aylık öğretmen 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz’ı Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki mezarı başında andı. Daha sonra şehidin ailesinin Torul ilçe merkezindeki evini ziyaret eden öğrencileri, Kürtün Yurt Müdürü Özgür Sevindik’in kaleminden dökülen Şehit Öğretmen şiirini aileye takdim etti.

Şiran’da bulunan Mustafa Gül Yurdu öğrencileri ise 2005 yılında Çukurca’da şehit olan Tuna Kara’nın babası emekli öğretmen Mehmet Kara’yı ziyaret ederek, acılı aileye sabır şehidimize de rahmet diledi.

Merkez yurtlarında ise emekli öğretmenler evlerinde ziyaret edilerek, okullarda görev yapan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlanarak çeşitli hediyeler takdim edildi.

Öğretmenlerin sabır ve azimle topluma kalem tutmayı öğrettiğini fakat kalem tutmayı öğreten öğretmenlerin kalleşçe silah tutan eller tarafından katledildiğini belirtip üzüntüsünü dile getiren Gümüşhane KYK yöneticileri, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayıp, şehit öğretmenlerimizi rahmetle anladıklarını belirtti. 

Ayrıca yurtlarda öğrencilere akademik, sosyal, kültürel, milli ve manevi yönden gelişimlerini sağlayabilmek, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirebilmek amacıyla eğitim, sosyal, kültürel, sportif gibi alanlarda faaliyetler gerçekleştirilmesinin yanında bu anlamlı ziyaretlerle de birçok empati etkinlikleri yapıldığını, öğrencilerin vatandaşlarla gönül bağı kurmaya devam edeceği belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER