KYK, öğrencilerin ikinci evleri oldu

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Gümüşhane İl Müdürü Mücahit Atalay, öğrencilerin sosyal, kültürel, akademik ve entelektüel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli kurslar ve atölye çalışmaları düzenlediklerini söyledi.

KYK, öğrencilerin ikinci evleri oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Gümüşhane İl Müdürü Mücahit Atalay, öğrencilerin sosyal, kültürel, akademik ve entelektüel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli kurslar ve atölye çalışmaları düzenlediklerini söyledi.

Atalay, yaptığı açıklamada sosyal faaliyetlerin artarak devam edeceğini ve yurtların sadece barınma yeri olarak kalmayarak ikinci bir üniversite gibi öğrencilere katkı sunması yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

KYK’nın daha iyi yetişmiş, kendisini, ülkesini ve dünyayı tanıyan nesiller yetiştirmek için çalıştığını dile getiren Atalay, eğitimi gençlerin ayağına götürdüklerini belirterek, öğrencilerin istek ve talepleri doğrultusunda yurtlarda geçtiğimiz dönem 4 başlık altında çeşitli kurs ve atölye çalışması düzenlendiğini söyledi.

Dil kursları başlığı altında İngilizce, Almanca, Rusça, Fransızca, Arapça ve Osmanlıca kursları, Tasarım ve El Sanatları başlığı altında ebru, hat, tezhip, çini, takı tasarım, ahşap boyama ve cam boyama kursları, Müzik ve Görsel Sanatlar başlığı altında da Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Bağlama, Gitar, Ney, Halk Oyunları, Fotoğrafçılık ve Resim kursları,  Din ve Değerler Eğitimi başlığı altında ise Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Hadis-i Şerif Okumaları, Değerler Eğitimi ve Temel Dini Bilgiler kursları düzenlendiğini ifade eden Atalay, öğrencilerin istek ve talepleri doğrultusunda düzenlenen atölye çalışmaları genel olarak: Edebiyat, Tarih, Sosyoloji, İlahiyat, Felsefe, Sinema, Türk-İslam Bilginleri, Safahat Okumaları ve Mesnevi Okumaları başlıklarından oluştuğunu ve kursların sonunda düzenlenen etkinliklerle öğrencilere sertifika da verildiğini belirtti.

KYK’lı gençlerin Kariyer Sohbetleri ve Liderlik Seminerleri’ne de yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Atalay, “Sayın Valimiz, ilçelerde Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımız, Gümüşhanespor Teknik Direktörü Fatih Akyel, Ünlü tarihçi yazar Talha UĞURLUEL gibi kariyerli şahsiyetleri öğrencilerimizle buluşturup deneyimlerinden faydalanmayı hedefledik. Yine il genelindeki tüm yurtlarda düzenlenen sosyal sorumluluk projeleri, Kutlu Doğum Haftası, Aşure günü, Camiler Haftası Etkinlikleri, ağaç dikme, kan bağışı, şehit yakınları ve gazileri ziyaret, yaşlılar, engelliler ve çocuklara yönelik sosyal çalışmalar düzenlendi. KYK Tematik Kış Kamları kapsamında Rize’de yapılan Yakın Tarih Kampına öğrencilerimizi göndererek okulların tatil olduğu dönemi de öğrencilerimizin yararına projelerle değerlendirdik. Bu tür sosyal çalışmalar, kurslar ve eğitimler geleceğimize ışık tutacak olan gençlerimizin daha iyi yetişmesi için artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER