KYK’lı öğrenciler Gümüşhane’yi tanıyor

Kredi Yurtları Kurumu (KYK) Gümüşhane İl Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesini kazanan ve ilk defa şehre gelen öğrencilere yönelik geziler düzenledi.

KYK’lı öğrenciler Gümüşhane’yi tanıyor

Kredi Yurtları Kurumu (KYK) Gümüşhane İl Müdürlüğü, Gümüşhane Üniversitesini kazanan ve ilk defa şehre gelen öğrencilere yönelik geziler düzenledi.

‘Gelin Tanış Olalım’ etkinlikleri kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Gümüşhane Üniversitesini kazanarak şehre gelen öğrencilere şehrin tanıtılması, gelen öğrencilerin yeni hayatlarına kolay uyum sağlaması amacıyla Gümüşhane’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı geziler ve yurt bünyesinde öğrencilerle toplantılar düzenlendi.

KYK tarafından yurdun dört bir yanından gelen öğrencilerin bir anlamda şehrin gönüllü turizm elçileri olarak şehrin tanıtımına katkı sunacağı gezi etkinliği ile öğrenciler Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi, Torul Kalesi ve Torul Cam terası gibi birçok yeri gezerek Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel geçmişi hakkında bilgi sahibi oldu.

Uyum Programı kapsamında ise yurtlarda barınan öğrenciler için sosyal çalışmacı, psikolog ve yurt müdürlerinin katılımıyla düzenlenen iletişim toplantılarında da okumak için türlü fedakârlıklarla memleketlerinden kopup gelen öğrencilerin önünü açmak, eğitim dönemine kolay adapte olup öğrenme hevesi aşılamak, gurbette yalnızlık hissinden arındırıp kardeşlik bağlarını güçlendirmek amaçlandı.

Bu tür gezi etkinliklerinin öğretim yılı içerisinde de devam edeceğini belirten yetkililer Kredi Yurtlar Kurumunun sadece barınma hizmeti vermediğini, öğrencilerin sosyal, sportif, manevi ihtiyaçlarına da cevap verebilecek nitelikte olduğunu bu kapsamda Gümüşhane ilinin kültürel ve turistik vizyonuna da hizmet ettiğini ayrıca bu tür faaliyetlerde desteklerinden dolayı Gümüşhane Belediyesine teşekkürlerini dile getirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER