‘Loresima’ Sosyal Bilimler Lisesine konuk oldu

Çevrimiçi kitap okuma platformu wattpad.com’da “Loresima” mahlasıyla yazdığı ve bölümleri 33 milyon görüntülenme alan “Gökçen 1: Unutulan Çiçekler” romanıyla bilinen Gümüşhaneli yazar Kübra Doğan, öğrencilerle buluştu.

‘Loresima’ Sosyal Bilimler Lisesine konuk oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla Gümüşhane’deki okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturmaya, millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

Bu kapsamda Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi, Ephesus Yayınlarından çıkan “Gökçen” adlı romanıyla son ayların en çok satanlar listesine giren ve internet üzerinden kitap okuma platformu wattpad.com’da 33 milyonu aşan görüntülenme alan genç yazar Kübra Doğan’ı öğrencileriyle buluşturdu.

Okulun Edebiyat Öğretmeni Alim Gören’in hazırlayıp sunduğu program okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Hamit Tanış, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda genç yazar Doğan, başarısının anahtarının okumak olduğunu söyledi. 

Bu okuma kültürünü ortaokul ve lise yıllarında öğretmenlerinden aldığını, teşviklerle de artırdığını belirten Doğan, Atatürk Ortaokulunda Serpil Hoca’sının, Gümüşhane Lisesinde Hakan Hoca’sının rehberliğinde tam bir kitap kurdu olduğunu, bulduğu her kitabı soluksuz okuduğunu belirtti.

Gökçen-2/Geride Kalanlar şubat ayında çıkacak

Başarısını bu yıllarda okuduğu kitaplara, iyi bir gözlemci oluşuna, empati yeteneğine, Türkçe öğretmeni olarak atanmak için KPSS çalıştığı 7 yıl boyunca yaşadığı olaylara, hissettiği duygulara bağlayan yazar Doğan, şubat ayında Gökçen-2/Geride Kalanlar romanının da çıkacağının müjdesini verdi.

Öğrencilere “Dışa dönükseniz sadece dünyada olup biteni görürsünüz, içe kapanıksanız içinizde zengin bir dünya kurarsınız” ifadelerini kullanan Doğan, “Memur bir babanın, ev hanımı bir annenin ortanca çocuğuyum. Babamın görevi dolayısıyla Çamlıköy’de doğdum, ortaokulu da liseyi de bu şehirde okudum. Kırşehir’deki üniversite hayatımı saymazsak hep bu şehirde yaşadım. Okuyarak kendini yetiştirsem de Gümüşhane’mizin gelenek ve görenekleriyle, değerleriyle kendini biçimlendirdim” dedi. 

En büyük fırsatının okuyucu kitlesinin gençlerden oluşmasının olduğunu dile getiren Doğan, kurmacanın imkanlarından yararlanarak Türkiye gerçeklerinden hareketle yazdığı bir asker hikayesi ile çok kısa sürede çok geniş bir okur kitlesine ulaştığını söyledi. 

Gökçen romanını dört cilt olarak yayımlanacağını fakat farklı bir roman olan ‘Bülbül Kaplanı’nın hazırlıklarına da çoktan başladığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

“İlimiz gençlerine güzel bir örnek olması bizler için çok değerli”

Okul Müdürü Hamit Tanış, “Bakanlığımızın 1.Dönem Sonu Etkinlikleri kapsamında ilimizin yetiştirdiği genç yetenek yazar Kübra Doğan’ı öğrencilerimizle buluşturduk. Genç yazarımızı tanımaktan ve tanıtmaktan çok mutlu olduk. Kübra Hocamızın başta okulumuz öğrencilerine ve ilimiz gençlerine güzel bir örnek olması bizler için çok değerli. Edebiyata ve sanata verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyor, ilimizden yeni yazar ve şairlerimizin çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Program öğrencilerin kitaplarını imzalatmasıyla son buldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki DOĞAN
Zeki DOĞAN - 5 ay Önce

RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN ALLAH YOLUNU VE BAHTINI AÇIK EĞLESİN CANIM KIZIM.

SIRADAKİ HABER