Memur-Sen Engelliler Komisyonundan yemek programı

Gümüşhane Memur-Sen Engelliler Komisyonu, 3-9 Aralık Engelliler Haftası nedeniyle yemek programı düzenledi.

Memur-Sen Engelliler Komisyonundan yemek programı
Gümüşhane Memur-Sen Engelliler Komisyonu, 3-9 Aralık Engelliler Haftası nedeniyle yemek programı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer, kurum müdürleri ve engelli kamu personeli katıldı.

Etkinlikte konuşan ve konuşması işitme engelliler için tercüme edilen Vali Memiş, engelliler için bir liseye ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirterek, “İstişareyle bir yer bulalım ve hemen yatırım programına alıp, bu binayı da 2017 yılında el birliğiyle yapalım. O çocukların ve gençlerin yapmış olduğu faaliyetleri gördüm, hakikaten çok etkilendim ve memnun oldum. Bu alan hakikaten özveri isteyen bir alan” dedi.

Son 14 yılda hükümetlerin engelli vatandaşlarla ilgili çok somut çalışmaları olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Gümüşhane’de 1500 engelli vatandaşımız evde bakım hizmetlerinden yararlanıyor. Önceden bu imkanlar neredeyse hiç yoktu. Daha önceden kamu hizmetlerinden yeterince yararlanamamış olan Gümüşhane’miz son 14 yılda adeta kamu yatırımlarına doyuyor. Ama bunların içerisinde en önemlisi siz değerli engelli kardeşlerimize yönelik olarak yapılan somut hizmetlerdir. Ben bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün Başbakanlarımıza ve Bakanlarımıza şükranlarımı ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda, Memur-Sen’in de içinde olduğu sivil toplum kuruluşları öncülüğünde başlatılan ‘Gümüşhane’den Halep’e Yol Açın’ kampanyasına da değinen Vali Memiş, kampanyanın çok güzel gittiğini, yapılacak yardımların amacına uygun olmasını ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise herkesin engelli adayı olduğunu belirterek, AK Parti iktidarları döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm engelleri ortadan kaldırdığını kaydetti.
 
Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu'nun konuşmasının ardından söz alan Engelliler Komisyonu Başkanı Coşkun Tuncer ise Gümüşhane Memur-Sen Engelli Komisyonu olarak yaklaşık 1 yıldır görevde olduklarını belirterek, “Memur-Sen’in vizyonuna yakışır şekilde hareket edeceğimizi diğer sivil toplum örgütlerinden farklı olacağımızı ve engellilerin hakkını savunma noktasında farkındalık yaratacağımızı beyan etmiştik. Bu zamana kadar yaptıklarımızla, çıkışlarımızla, verdiğimiz mesajlarla kamuoyuna farkındalığımızı hissettirdiğimize ve sesimizi duyurduğumuza inanıyorum. Biz kesinlikle üye bazlı çalışmıyoruz. Bugün buraya farklı sendikalara üye arkadaşlarımızı çağırarak farkımızı bir kez daha gösterdik. Bizim ortak noktamız sendikal kimliğimiz değil engelli oluşumuzdur. Bu programa daha çok katılım bekliyorduk ancak şunu gördük çoğu arkadaşımız engelli oluşunu saklıyor. Bütün engelli arkadaşlara sesleniyorum; Bizim o kadar hakkımız mevcut iken ve bütün engellilerin arkasında güçlü bir Memur-Sen Engelli Komisyonu varken hiçbir arkadaşımızın engelli olduğunu saklamasının bir anlam taşımadığına inanıyorum. Daha güçlü olmak içinde farklı sendikalara üye olan veya hiçbir sendikaya üyeliği bulunmayan arkadaşlarımızı Memur-Sen’e bağlı sendikalara üye olmaya davet ediyorum. Birleri yan yana koyduğunuzda onlar, yüzler, binler, milyonlar eder. Bu rakamlarda gücümüzün göstergesidir. Bizim üyelerimize yaklaşımımız; gönül kapılarını çalmamız Mevlanaca, gönüllerini fethedişimiz Fatihce, güzel yüreklerini okşayışımız ise Yunuscadır. Bu anlayış Memur-Sen’in vizyonu ve felsefesidir” dedi.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER