Mevlid Kandili mesajları

Gümüşhane'de 17 Ekim Pazar gecesi idrak edilecek olan Mevlid Kandili için yayımlanan kutlama mesajları.

Mevlid Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Yüce dinimiz İslam’ı bizlere öğreten, adalet, merhamet ve muhabbet peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Âlemlere rahmet olarak ve kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, mesajlarını ve insanlığa getirdiği bütün değerleri anlayıp, hayatımızı O'nun güzel ahlakıyla güzelleştirebileceğimiz bir manevi yenilenme fırsatı olarak değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) 'in dünyayı teşriflerinin 1450. yıldönümü olan mübarek Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru içerisindeyiz.

Peygamber Efendimiz; insanların doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği cahiliye döneminde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O,  iyilik ve güzelliğin, adalet ve faziletin, güzel ahlak ve doğruluğun timsali olmuş; bu güzel hasletlerin toplumda tesis edilmesini sağlamıştır.

Sevgili Peygamberimiz ile anlam bulan bu hakikat ve değerleri, yani sünnet-i seniyyeyi idrak etmek ve yarınlara taşımak biz müminlerin Allah’a, Resulüne ve insanlığa karşı en büyük vazifesidir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) 'in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin
bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder; değerli hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz.”


REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunu simgeleyen Mevlid Kandili’ni bir kez daha kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Mevlid Kandili’ni, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan Hz. Peygamberin insanlık ve merhametini, adaletini, sabır ve metanetini kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimi olarak görüp, bu çerçevede anlamlandırmamız gerekir. İnananların kendilerini hesaba çektiği, Rabbimize verilen sözlerin gözden geçirildiği, Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan bugünü, en iyi şekilde yorumlamak bizlere sunulan bu fırsattan en iyi şekilde faydalanmak bilinciyle hareket etmeliyiz. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’i sevmek ve onu örnek almak demek; yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir.

Bu düşüncelerle birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğimiz bugünde Rabbimden, yapılacak duaların kabul olmasını ve edilecek ibadetlerin Hak katında makbul olmasını diliyor, tüm Gümüşhane Üniversitesi ailesi ve Gümüşhane halkımızın Mevlid Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum. Kandiliniz mübarek olsun…”

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Kâinatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa ( S.A.V ) ‘in dünyaya teşriflerinin bu mutlu günü, tüm İslam âlemine mübarek olsun. 

Yüce Allah, insanlığın yaradılışından itibaren dünya ve ahiret saadeti için peygamberler göndermiştir. Mevlid Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşrif ettiği gecedir. Mevlid Kandili; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın daha da pekişmesine, güçlenmesine vesile olacak en değerli gecelerdendir. Bu düşüncelerle tüm İslam aleminin ve Gümüşhaneli hemşerilerimizin Mevlid kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin ülkemize, milletimize ve Ümmet-i Muhammed’e hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“İki cihan güneşi Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olarak andığımız bu mübarek güne kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.

Ümmeti olmakla müşerref olduğumuz Peygamber Efendimiz, iyilikte, güzellikte, hoşgörüde yeni bir çağ başlatmış ve tüm inananları İslam’ın ışığında toplamıştır. Biz Müslümanlar ise gönüllerimizi onun yolunda birleştirip, ömrümüzü onun ümmeti olabilmeye layık kullar olarak geçirmenin çabasında olmalıyız.

Sevgili Peygamberimizin tüm yaratılana karşı gösterdiği ‘vefa’ duygusunun her bir Müslümana örnek olması gerekir. İslam aleminin bu mübarek gecesinin hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum.

Bu vesileyle tüm Gümüşhane hemşehrilerimin, ülkemizin ve İslam dünyasının Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı tebrik ediyorum. Bu mukaddes haftanın başta İslam âlemi olmak üzere tüm dünyada barışı, huzuru tesis etmesini, gözyaşlarını dindirmesini ve gönülleri İslam yolunda birleştirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER