Milletvekili Aydın: 6,6 Milyon Euroluk İŞGEM Projesi Hayata Geçiyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Harmancık mevkiinde yapılacak olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) projesinin hazırlanarak delegasyona gönderildiğini, inşaatla ilgili projenin ihale edildiğini söyledi.

Milletvekili Aydın:  6,6 Milyon Euroluk İŞGEM Projesi Hayata Geçiyor
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Harmancık mevkiinde yapılacak olan  İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)  projesinin hazırlanarak delegasyona gönderildiğini, inşaatla ilgili projenin  ihale edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada İŞGEM sürecini ve gelinen noktayı aktaran Milletvekili Aydın, “Ticaret ve Sanayi Bakanlığımızın ‘Program Otoritesi’ sıfatıyla yürütmekle sorumlu olduğu Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı’na (BROP) sağlanan yeni bütçe imkânlarını etkili bir şekilde kullanabilmek amacıyla 2011 yılı itibariyle yeni bir proje paketi oluşturma çalışmalarına başlamıştı. Bizler de Gümüşhane’nin bağlı bulunduğu DOKA ile yaptığımız temaslarımızla hazırlanan Gümüşhane İŞGEM projesinin destekten faydalanması için üst düzeyde görüşmelerimizi aralıksız sürdürdük. Bu doğrultuda Kalkınma Ajansları tarafından Programın ilgili tedbirlerine yönelik olarak sunulan 107 proje fikri, değerlendirmeye tabi tutuldu ve bu değerlendirme sonucunda oluşturulan  müzakere listesi  Gümüşhane İş Geliştirme Projesi’nin de dahil olduğu 22  proje  Bakanlığının web sayfasından  uzun liste olarak duyuruldu. Daha sonra uzun müzakere listesinde yer alan projeler, yeni bir değerlendirmeye tabi tutularak desteklenecek nihai projeler sunucu Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilileri ile  Sanayi Bakanlığının ev sahipliğinde tekrar değerlendirmeye tutuldu  ve  hamdolsun ki gayretler ile Gümüşhane’nin de içinde yer aldığı 11 proje açıklandı. Şu an geldiğimiz süreçte İŞGEM projesini hazırlanarak delegasyona gönderildi, inşaatla ilgili proje ihale edildi ve Aralık ayında teslim edilecek.” dedi.

Herhangi bir aksilik olmaması durumunda ilk kazmanın 2015 yılında vurulmasının beklendiğini dile getiren Aydın, şunları söyledi: “İŞGEM kapsamında 6 bin 900 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde 15 adet 100 metrekarelik, 5 adet 200 metrekarelik işyerlerinin bulunduğunu, ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim alanları yer alacağını kaydeden Aydın, " Gümüşhane'mizin gelişmesi ve kalkınması için önemli bir proje. Bu sayede yapılacak iş yerleri ile sektöre yeni giren girişimcilerin kalıcı olması hedefleniyor. Yapılacak iş yerlerinin yanında ürün geliştirme ve paketleme ünitesi, idari bina ve eğitim alanı da tahsis edilecek. Ayrıca müşavirlik ve eğitim danışmanlığı hizmeti de verilmesi amaçlanıyor. Bu projeye göreve geldiği ilk andan itibaren destek veren ve çalışmaların hızlanmasına katkı sağlayan hemşehrimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık'a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER