Milletvekili Aydın Sözünü Yerine Getirdi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, milletvekili seçildiği ilk günlerde verdiği sözü yerine getirerek eşi ile birlikte Torul Devlet Hastanesinde doktorluk yaptı.

Milletvekili Aydın Sözünü Yerine Getirdi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, milletvekili seçildiği ilk günlerde verdiği sözü yerine getirerek eşi ile birlikte Torul Devlet Hastanesinde doktorluk yaptı.

Milletvekili seçildikten sonra gerçekleştirdiği hastane ziyaretlerinde bu hastanelerin Gümüşhane’ye yakışmadığını, hepsinin yenilerinin yapılacağını ve açılışında da eşi ile birlikte hemşehrilerine bir gün hekimlik yapacağı sözünü veren Aydın, bu sözünü Torul ilçesinde yeni yapılan hastanede yerine getirdi.

Eşi Doç.Dr. Sevim Aydın’la birlikte Torul’da poliklinik yapan ve gelen hastaları muayene eden Aydın, hemşehrileri ile doktor kimliğinde tek tek ilgilendikten sonra öğlen yemeğini de sıraya girerek tabldotta yedi.

Beraberinde Kamu Hastaneleri Birliği Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Uzman Doktor Orhan Koç ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Torul Devlet Hastanesinde yapılan sünnet şölenine katılan Milletvekili Aydın, 23 çocuğun sünnet edilmesinin ardından bir dizi açıklama yaptı.

Milletvekili seçildiği ilk günden itibaren Gümüşhane’nin sağlık yatırımlarını bir an olsun ihmal etmeden takip ettiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:

“Geçen dönem Milletvekili seçildiğimizde ilçe hastanelerimizi ziyaret ettim. Özellikle Şiran, Kürtün ve Torul hastanelerinin AK iktidarın büyük sağlık devrimlerine ve büyüyen gelişen Türkiye’ye yakışmadığını üzülerek gördüm. Bu durumu acil olarak çözüme kavuşturmak için Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ ve bürokratları ile defaten görüşmelerde bulundum. Bu çalışmaların sonucunda Torul, Kürtün ve Şiran hastanelerimiz, Toplum Sağlığı Merkezimiz 2008 yılında yatırım programı için teklif edildi ve 2009 yılında yatırım programına alındı. Bu yatırımlar ile de yetinmeyip Gümüşhane merkezimize yeni ve büyük bir hastane kompleksini nasıl kazandırırız diye yorulmadan çalıştık. Şükürler olsun ki Yeni Gümüşhane Devlet Hastanemizin de ihalesi gerçekleştirildik. Yer teslimi yapıldı inşaatına başlandı.

Hastanelerin derhal yenilenmesi ve Gümüşhane halkının da en iyi sağlık hizmetlerinden faydalanmasını AK İktidarın hizmetlerinden eksiksiz faydalanmasını isteyerek başlattığımız girişimlerimizde arsa ve istimlak sorunlarını çözerek Torul Devlet Hastanemizi ihale ettirip hamd olsun bugünde açılışını gerçekleştirdik. Yeni Kürtün Devlet Hastanemizde ihale ettirildi. Kısa bir sürede hizmete girecek duruma getirildi. Şiran Devlet Hastanemizin de ihalesini arsa, istimlak sorunlarını an ve an takip ettirip onu da ihale ettirdik. Çalışmaları başlattık inşallah kısa bir sürede Şiranlı hemşehrilerimiz de yeni hastanelerinde hizmet almaya başlayacaklardır.  Köse ilçemizin doktor ve gerekli hastane ekipmanları da an ve an takip edilerek giderildi ve çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Geçen dönem hizmete açtığımız Kelkit Devlet Hastanemizin ihtiyaç ve taleplerini tamamlayarak, hekim sayısını hiç olmadığı kadar artırarak bölge hastanesi konumuna yükselttik.

Gümüşhane Hastanemizde de ameliyat sayılarını katlayarak, sevki en aza indirdik. Tüm teçhizat ve ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmaya devam ederken Gümüşhane’nin doktor sayısını rekor seviyelere yükselttik. Geçtiğimiz yıllarda ilde bulunan toplam doktor sayısı kadar hekim arkadaşımızın atamasını biz sadece tek bir atama döneminde gerçekleştirip, Gümüşhane sağlık ordusunun gücüne güç kattık.”

Gümüşhane’nin Evde Bakım Hizmetlerinde de üst düzeyde faydalandığını ifade eden Aydın, Evde Sağlık Hizmeti çalışmalarına da katılarak, hastaları evinde ziyaret etti ve ilgilendi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Aydın, evinde sağlık hizmeti alan yaşlı bir kadının duasının tüm bu çalışmaların ne kadar anlamlı olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
Torul Devlet Hastanesinde 8 doktorun görev yaptığını ifade eden Doç. Dr. Kemalettin Aydın, hemşehrilerinin bir doktoru bile bulamadığı günleri hatırlayıp kendilerine çalışmalardan dolayı gösterildikleri sevginin, duanın her türlü mükafatın üstünde olduğunu söyledi.

Sünnet şöleninin ardından Kamu Hastaneleri Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Koç ve Sağlık Bakanlığı yetkileri ile bir araya gelen Aydın, Gümüşhane’nin sağlıkta ki mevcut durumunu ve yapılaması gerekenleri Orhan Koç ile birlikte değerlendirdi. Doç. Dr. Kemalettin Aydın, bundan sonraki süreçte yapılacakları istişare ederek bugüne kadar Gümüşhane sağlığı için yapılan çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere Orhan Koç ve bürokratlara teşekkürlerini iletti.
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2012, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER