Milletvekili Aydın TBMM Genel Kurulunda Konuşma Yaptı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü nedeniyle TBMM Genel kurulunda konuşma yaptı.

Milletvekili Aydın TBMM Genel Kurulunda Konuşma Yaptı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü nedeniyle TBMM Genel kurulunda konuşma yaptı.

Milletvekili Aydın konuşmasında, şunları söyledi:

“Sayın Başkan, Değerli milletvekili arkadaşlarım;

Şirin Gümüşhane'mizin bundan doksan altı yıl önce Rus birliklerinin işgalinden kurtuluşundaki Gümüşhanelilerin hem Gümüşhane coğrafyasında hem Sarıkamış'ta hem Çanakkale'de hem Anafartalar'da verdiği mücadeleyi tüm Türkiye biliyor. Bu ülkenin en kutsal değerlerinden birisi olan Türk bayrağının oluştuğu o kanlarda Gümüşhanelilerin de var olduğunu bütün Türkiye biliyor.

Doksan altı yıl önce düşmandan kurtulan Gümüşhane topraklarının  son on iki yılda da sosyoekonomik olarak, kültürel olarak, sağlıktan, ulaşıma, Devlet Su İşleri yatırımlarına  nasıl bir kurtuluş yaşadığını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gümüşhane'miz kurtulduktan sonraki yaklaşık seksen beş yılı, Anadolu'nun bir köşesinde, dağların avuçladığı bir tanımlamayla Türkiye Cumhuriyeti yönetimleri tarafından sürekli unutulmuş ve ihmal edilmiştir. Son on iki yılda, ulaştırmasına yaklaşık 1,5 katrilyon, Devlet Su İşlerine yaklaşık 1,7 katrilyon, sağlığa 100 trilyon, eğitime 150 trilyon gibi harcamalarla neler yapıldı ve vatandaşına nasıl hizmetler gittiğini tüm Türkiye'nin bilmesi gerekiyor.

Gümüşhane'miz bundan önceki yıllarda, yaklaşık on yıl önce, üniversite imtihanında 70'li sıralardayken, bugün Türkiye'nin ilk 4'ünde yer alması, sağlıkta bütün Gümüşhane'de 25 uzman varken bugün 75 uzmanın olması,  Gümüşhane'nin cumhuriyetin kuruluşundan itibaren 2002 yılına geldiğinde 24 bin dolar ihracat yapmışken geçtiğimiz yıl 5,4 milyon dolar ihracat yapar düzeye ulaşmış tır

Gümüşhane'miz özellikle 1 meslek yüksekokulu, 1 fakülteyle idare edilmeye çalışılıp bir kısım şehirlerin arkabahçesi konumunda bulundurulurken, kavuşmuş olduğu üniversitesiyle, 13.400 üniversite öğrencisi, 570 akademisyeniyle beraber bugün şehrin önemli dinamiklerinden birisi hâline gelmiştir.

Gümüşhane'miz, işsizliğin baş gösterdiği 2000'li yıllardan bugüne geldiğinde, 19 bin sigortalının bugün 27 bin sigortalıya ulaşmış olduğunu görmekteyiz.

Bir ilde yani Türkiye Cumhuriyeti'nin ili olan Ankara ve İstanbul'da ne varsa tüm bunların Gümüşhane'ye ulaşmış olduğunu, Gümüşhane merkezde ne varsa bunların tüm ilçelerde var olduğunu görmekteyiz. Örnekleyecek olursak, liseleriyle, ilköğretim okullarıyla, anaokullarıyla; tüm ilçelerdeki hastaneleriyle ve doktorlarıyla; yine tüm ilçelerin dere ıslahları ile ; hiçbir ilçesinde, AK PARTİ iktidara gelene kadar spor salonu söz konusu değilken bugün bütün ilçelerinde, hatta belde ve köylerinde suni çim sahalarına kadar birçok yatırım almış durumdadır.

Gümüşhane özellikle son yıllarda bölgesel kalkınmada Doğu Anadolu projelerinden de yararlanabilen bir aynı zamanda Doğu Karadeniz anlamında DOKAP'tan da yararlanabilen bir ildir. SODES ile gelen yatırımların ve kültürel gelişmenin, çocuk parklarının, bireysel becerilerin geliştirilmesi, sinema ve tiyatronun ulaştırılması, hepsi  Gümüşhaneliler tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Yine yetimin, garibin gurebanın, engellinin, fakirin, genel sağlık sigortasını ödeyemeyen herkesin yanında olan Hükûmetimiz, on iki yıl içerisinde -134 milyon TL harcama yapmıştır. Gümüşhane'deki engellisinden, evinden alınması gerekli olan diyaliz hastasına kadar herkesin yanında olmuştur.

Cumhuriyet tarihi boyunca bir yılda belki 10 milyon, 100 milyon gelirken  son oniki yılda Gümüşhane'ye 4,5 milyar TL yatırım gitmiş olup bu, eski rakam ile 4,5 katrilyona ulaşmıştır.

Yani, kısacası, biraz önce benden önceki tartışmalarda da, Anadolu'nun birçok ilinde yatırımların dizi dizi gittiği bir yerde Gümüşhane'miz de bu yatırımlardan hakkı olanları ve cumhuriyet tarihi boyunca alamamış olduklarını son on iki yılda almış olup millet de bunun karşılığını, tüm seçimlerde ve referandumlarda layıkıyla da Hükûmetine desteğini vermiştir. 30 Martta da benzer desteğini vererek yerel yönetimlerde de ak iktidarlar ve ak belediyeler olacağına inanarak hepinizi saygı ve selamla, hürmetle selamlıyorum.”
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER