Milletvekili Aydın'dan DOKAP'la İlgili Önemli Açıklamalar

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı DOKAP Eylem Planı 2014-2018 Tanıtım Toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Aydın'dan DOKAP'la İlgili Önemli Açıklamalar
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı DOKAP Eylem Planı 2014-2018 Tanıtım Toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ve Yeşil Yol Projesi ile Gümüşhane'nin tarım ve turizm kenti olacağını kaydeden Milletvekili Aydın, şunları söyledi:

"Doğu Karadeniz Master Planı”nda illerin milletvekillerinden oluşan bir heyetimiz var.

Samsun, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane’den birer milletvekilimiz, Çarşamba havaalanına gelen turistin sahilden değil de tüm yaylaların birleştirildiği bir dağdan, yeşil yol projesiyle Artvin’e gitmesini amaçlayan bir çalışma yürütüyorlar. Bu iş ile ilgili eski Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi kuruldu. Her ile, son 3 yılda 15’er trilyonluk bir ödenek gönderildi. Amaç, belirli konaklama alanlarını, alt yapıyı temin ettikten sonra, bu alanları turizme açıp yaklaşık 1700 km olan dağ yolunda, yazın hareketliliği sağlamak. Tabii Gümüşhane’nin başka bir güzelliği daha var 4 adet kış turizm merkezi var. Çakırgöl, Zigana, Erikbeli ve Süleymaniye. Kış turizmi merkezlerinden Zigana’da kayak pisti ve otel var. Süleymaniye’deki kış turizmi merkezine de bu yıl yatırım programında.. Çakırgöl çok büyük bir proje. Bundan 3-5 yıl sonra Gümüşhane’nin dağlarında ağaçlar kadar insanlar olacak. 1980’lerin güneyinin bugün turizmde 30 milyar doların üzerinde gelirle Türk ekonomisine katkı sağlayarak 2009 krizinin teğet geçmesine verdiği önemli ölçüdeki katkı, benzer şekilde devam edecek. Birkaç yıl sonra Doğu Karadeniz’in Samsun’undan Sarp’ına, Artvin Borçka’ya kadar hazırlamış olduğumuz yeşil yol projesi ile Türkiye’nin yoluna önü tıkanmadan devam etmesini arzu ediyoruz.

DOKAP tarafından hazırlanan, Samsun'dan başlayıp Gümüşhane üzerinden Artvin'e uzanan "Yeşil Yol" projesi kapsamında kentlerin tarihi ve kültürel değerlerinin öne çıkarılması amaçlanırken, projenin Gümüşhane ilini kapsayan bölümündeki çalışmalara da hız kazandırıldı. Hükümetimiz tarafından aktarılan ödeneklerle projede önemli mesafeler kat edildi.

Projenin önceliği 9 ili birbirine bağlayan yayla yollarını hayata geçirmektir. Yolların tamamlanması ile birlikte çevre halkının turizmden yararlanması planlanmaktadır. Başlattığımız çalışmalarla Kadırga, Erikbeli, Güvende ve Kazıkbeli yaylalarımızdaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kürtün-Kazıkbeli Yaylası yol güzergahının yapımını tamamlandı. Taşköprü Yaylası, Çakırgöl Kış Turizm Merkezi ile Cami Boğazı Yaylası arasındaki yolda da geçen yıl çalışma başlatıldı. Kürtün ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Avrupa'nın ve balkanların en yaşlı ve en uzun ladin ile göknar ağaçlarının bulunduğu Örümcek Ormanları'nda da yeni bir yol çalışması başlattık. Örümcek Ormanları yol güzergahı da Çıkrık Düzü Yaylası, Güvende Yaylası ve Kazıkbeli Yaylası'nı birbirine bağlayacak.”

Aydın, projenin hayata geçmesinde her zaman destek veren ve projeye sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a ve AK Parti hükümetine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER