Milletvekili Üstün'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Üstün'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yıllardan beri 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan fakat bu yıl Kurban Bayramına denk gelmesi sebebiyle 13-17 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerinin gerçekleştirileceğini belirten Milletvekili Üstün, “Dinimiz İslamın cami ve cemaate verdiği önemi Peygamberimizin Hicreti esnasında daha Medine’ye varmadan Kûba Mescidi’ni, Medine’ye ulaşınca da ilk iş olarak Mescid-i Nebevî’yi, bizzat çalışarak ve teşvik ederek inşa etmelerinden ve ‘Mescitler, Allah’a en sevimli olan mekanlardır’ hadis-i şerifleriyle çok net anlamaktayız.” dedi.

Milletvekili Üstün şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl Camiler Haftası sebebiyle belirlemiş olduğu ‘’Cami ve Gençlik’’ konusunu işlevi ve Ülkemizin gelecek nesillerinin oluşturulması muhtevasında çok anlamlı bulduğumu öncelikle belirtmek istiyorum. Dinimizin en mukaddes müessesi olan Camilerimiz; edep, terbiye, sevgi, saygı, hak ve hukuk anlayışının kazandırıldığı ilim ve irfan ocaklarıdır. Camilerden aldığımız hikmet ve bilgilerle; hırs, kin, haset, gıybet, iftira gibi her türlü kötü duygu ve düşüncelerden arınmayı, haram ve günahlardan uzak kalmayı öğrenir ve dünya amacımızı yerine getirmeye gayret ederiz.

Camilerimiz, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde devamlılığı olan ve çevresini aydınlatan kandillerdir. Her vasıftan insanımızın ayrım yapmadan makam mevki sıralaması yapılmadan insan değerinin tam olarak hissedildiği aynı safta omuz omuza, diz dize durulan en sosyal alanlardır.

Gerek camilerimizde, Mescitlerimizde gerek diğer alanlarda görev yapan din görevlilerimizde toplumumuzda öteden beri sözü dinlenir, sayılır, sevilir örnek olarak nitelendirilir insanlardır.

Yapmış oldukları görev gereği mesai mefhumuna bağlı olmadan, sorumluluğunun bilincinde görevinin başında bulunan din görevlilerimiz Kainatın en sosyal alanlarında en güzel amaca hizmet eden, yolu izlenir insanlardır.

Ecdadımız geçmişten günümüze Camilerimizin yapılması ve korunmasına, din görevlilerimizin toplumumuzda örnek bir konumda tutulmasına hassasiyet göstermiştir. Bizlerde bu hassasiyetimizi ebedi devam ettirecek, camilerimizin ziyneti olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerimle Camiler ve Din görevlileri haftası etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyor, din görevlilerimize bu hürmetli vazifelerinde muvaffak olmalarını niyaz ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER