Miraç Kandili mesajları

Gümüşhane'de bu akşam idrak edilecek olan Miraç Kandiliyle ilgili yayımlanan kutlama mesajları.

Miraç Kandili mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, büyük bir mucize ve Rabb’imizin sonsuzluğuna yapılan en görkemli şahitliktir.

Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş bu ulvi yükselişin sonunda müjdelerle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), Müslümanlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir.

İslâm âlemi için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ederken, geçtiğimiz günlerde ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketi nedeniyle vefat eden kardeşlerimizi derin bir saygıyla ve rahmetle yâd ediyor, devletimizin gücü ve milletimizin büyük kardeşlik duygusunun bu felaketten etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya, acılarını azaltmaya muktedir olacağına olan sonsuz inancımla değerli Gümüşhanelilerin Miraç Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Miraç; ferdi, toplumu ve bütün insanlığı yücelten ve yükselten değerlerle buluşturmak, her türlü kötülükten arınmak için bir vesiledir. Miraç; yardımlaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsattır.

Bugün bizlere düşen; miracın ruhu, manası, hikmeti ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmek ve bizleri mutlu bir ahiret hayatına götürecek prensipleri hatırlayarak dünya hayatındaki vazifelerimizi yerine getirmeye özen göstermektir.

Miraç Kandili münasebetiyle yapılacak ibadetlerin ve duaların kabul olmasını temenni ediyor; 10 ilimizi etkileyen büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Miraç Kandili’nin; insanlığın hidayetine, dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diler; değerli hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam Âleminin kandilini tebrik ederiz. 

Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Miracın sırlarla dolu bir yolculuk olduğunu da ifade eden Başkan Çimen, “İnanç dünyamızda vazgeçilmez bir yere sahip olan Miraç Kandili’ni en iyi şekilde idrak etmemiz gerekir. Üç ayların manevî hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dinî hayatımızda da önemli bir yeri olan Miraç gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) miraca çıkışının anlamını kavramalı ve insan olarak vazifelerimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışmalı, bu gece vesilesiyle insanları birbirine yakınlaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak işler yapmanın yollarını aramalıyız. Miraç Kandili’nde başta İslâm Dünyası olmak üzere insanlığın içinde yaşadığı kan ve vahşet sarmalından çıkması için dua etmeliyiz. Kutladığımız mübarek gecenin bütün dünyada barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor. Sağlık, barış ve huzur dilekleriyle halkımızın ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutluyorum” dedi.
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kandiller milletçe hep beraber birlik olmanın ve dayanışmanın sergilendiği en müstesna günlerimizdendir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği ve kutlu yolculuğun adı olarak bilinen Miraç Kandili de bu günlerimizden bir tanesidir. Birer izzet ve ikram fırsatı olan böylesi gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir. 

Ne yazık ki bilindiği üzere ülkemizi derinden etkileyen asrın felaketi depremin yarattığı yıkıcı etkiden dolayı bu yıl buruk bir sevinç içerisinde Miraç Kandili’ni karşılıyoruz. 10 ili kapsayan deprem sonrasında milletimiz büyük bir çaba sarf ederek yaraları sarmaya devam etmektedir. Yaşadığımız bu imtihan dolu günleri en hayırlısıyla geçirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin. 

Bu vesileyle Miraç Kandili gecesi ile birlikte Rabbimizden dileğimiz vatandaşlarımızın en kısa sürede yaralarını sarmaları ve muhtaç olduğumuz güzel günlere kavuşmalarıdır. Gecemiz mübarek olsun. Hayırlı Kandiller.”
 

MHP İL BAŞKANI METE KAYA

“Türk ve İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutlayarak, "Birliğimizin, beraberliğimizin, sükûnet ve selametin miracına milletçe ulaşmayı temenni ediyoruz. 

Aziz Peygamberimizin, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya, Rabbimizin sonsuz kudret, eşsiz merhamet, sınırsız rahmetiyle müşerref olduğu hidayet ve hikmet yolculuğu elbette insanlık için aşılamayacak ufuk, almasını bildikten sonra büyük bir derstir. Böylesi bir yolculuk ne görülmüş ne görülecek ne duyulmuş ne de duyulacaktır.

Bu mübarek gece hürmetine rabbimizden niyazımız tüm Türk İslam alemine rahmet ve mağfiret etmesini, depremde vefat edenlere rahmet kalanlara şifa ve afiyet vermesini temenni ediyoruz.”
 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2023, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER