Mısırlıoğlu’nun kalemiyle “Geçmişte Gümüşhane” çıktı

Gümüşhaneli Avukat Abdulhalim Tarhan Mısırlıoğlu’nun “Geçmişte Gümüşhane -Derlediklerim, Dinlediklerim, Gördüklerim ve Hatıralar" adlı kitabı Trabzon Gündüz yayınlarından çıktı.

Mısırlıoğlu’nun kalemiyle “Geçmişte Gümüşhane” çıktı

Gümüşhane'nin yetiştirdiği değerli şahsiyetler, Gümüşhane'nin ilk hukukçuları, Gümüşhane'nin köklü aileleri, Yukarı Şehir (Süleymaniye), Osmanlı döneminde Gümüşhane'de sosyal yaşam, eğitim ve okullar, Şehirliler-Bahçeliler, Bahçelerde kurulan yeni Gümüşhane, Yaşantım ve yaşantımda Gümüşhane, meslek hayatımdaki enteresan davalar konularının işlendiği kitap 284 sayfadan oluşuyor.

Ağırlıklı olarak “Yukarı Şehir” diye adlandırılan ve kentin eski yerleşim yeri olan tarihi Süleymaniye Mahallesinin işlendiği kitapta ayrıca Avukat Mısırlıoğlu’nun 50 yılı aşan meslek hayatındaki ilginç konular da yer alıyor.

Mısırlıoğlu eseri hakkında, “Gümüşhane'nin bilinen ve tanınmış şahsiyetleri hakkında şimdiye kadar birçok yazar tarafından kaleme alınmış, yayımlanmış yazılar vardır ve bu şahsiyetler her türlü övgüye, haklarında yazı yazılmaya mutlaka layık kişilerdir. Ben bu eserde Gümüşhane merkez kazasına ve bilhassa eski Gümüşhane'ye mal olmuş kişiler ve köklü aileler hakkında, unutulan veya hakkında yeteri kadar yazılmayan kişi ve ailelere yer vermeye çalıştım. Gerek yaşantım ve gerek elli yılı aşkın meslek hayatımla ilgili bölümlerin de yer aldığı eserimi ilgiyle okuyacağınıza eminim” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık Eğtimci yazar, Gazeteci
yusuf sadık Eğtimci yazar, Gazeteci - 1 yıl Önce

Av. Halim mısırlıoğlu önemli bir eseri kayıt altına alamakla Gümüşhane ye yapılacak olan en iyi bir eseri kazandırdığı ,için kendisini tebrik ediyor ve kutluyorum.
Bundan önce yazılmış olan ve eldemevcutların en iyisi olan bu eser yazarınmekan tuttuğu gümüşhanede birebir yaşadığı olayları aktar ması bakımından bence çok önemli. Hayal ürünü deyil gerçekleri konuşturdu . Çok yorulduğu belli. Çünkü zaman ıda değerlendirdi. yıl yıl önceki olayları tarihleri ve kahramanları ile buluşturmak emek isteyen bir uğraştı. Sayın mısırlıoğlı bunu hatasız gerçekleştirdi diyebilirim.
Kelimenin tam anlamıyla super bir eser.

Halil İbrahim SARAÇOĞLU
Halil İbrahim SARAÇOĞLU - 1 yıl Önce

Sayın Avukatım Tebrikler, Bu kitap İlimizdeki önemli bir boşluğu dolduracak eser gibi görünüyor. Kısa zamanda temin edip okumak arzu ediyorum. Selamlar.

Selman
Selman - 1 yıl Önce

Kitaba nasıl ulaşabiliriz link verebilirmisiniz

SIRADAKİ HABER