MÜSİAD Gümüşhane Ankara’dan müjdelerle döndü

Kentin tarım, hayvancılık ve turizm sektörlerinde doğrudan etki edecek konular üzerinde uzun süredir uğraş veren MÜSİAD Gümüşhane Şubesi Ankara temaslarından karabuğday ve TKDK müjdeleriyle döndü.

MÜSİAD Gümüşhane Ankara’dan müjdelerle döndü

MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara başkanlığındaki heyet daha önce altyapısını hazırladıkları konularla ilgili üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya gitti.

Tarım ve Orman Bakanlığında Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok’la görüşen MÜSİAD Gümüşhane heyeti Karabuğday’ın tarım desteklerine girmesi ve Gümüşhane’nin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteklerine dahil edilmesi konularında somut çözümler elde ederek kente geri döndü.

“Çok kısa süre içerisinde karabuğday Tarım Bakanlığı desteklemeleri içerisinde kendine yer bulmuş olacak”

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmede bulunan MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, MÜSİAD Gümüşhane heyeti olarak Ankara’da bir kısım temaslarda bulunduklarını belirterek, “Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Burhan Demirok ve Tarım Bakan Yardımcısı Sayın Ebubekir Gizligider’i ziyaret ettik. Şehrimiz ile ilgili uzun süredir takip ettiğimiz birçok konuyu yakinen görüşme fırsatı bulduk. Özellikle ilimizde son 4 yıldır karabuğday noktasında çok ciddi çalışmalar yapılmakta. Kurulduğu günden itibaren karabuğday ile ilgili mottomuz net olarak “Karabuğdayın başkenti Gümüşhane” dir. Bizler hem bu ifadeyi konuştuk hem de bunun altını doldurmak için dört yıldır MÜSİAD Gümüşhane Şubesi olarak çok ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Artık geldiğimiz noktada inşallah çok kısa süre içerisinde karabuğday Tarım Bakanlığı mevzuatı içerisinde kendine yer bulmuş olacak. Yani bir çiftimiz karabuğday ekerken artık destek almak noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamayacak. Tohum desteğinden havza desteğine kadar bütün süreçlerle ilgili en kısa süre içerisinde Bakanlığımızın tüm taşları teşkilatlarına mevzuatla ilgili bilgiler aktarılacak inşallah. Yakın gelecekteki sağlıklı gıda noktasında en önemli argümanlardan biri haline gelecek olan karabuğday ilimizin inşallah gelecekteki en büyük katma değerli ürünlerinden birisi olacaktır. Sayın genel müdürümüz ve tarım Bakan yardımcımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çok kısa süre içerisinde somut neticelerini alacağız inşallah” dedi.

“2023 yılı içerisinde TKDK desteklerden faydalanacağız”

Ankara temaslarındaki en önemli konulardan birisinin de çok uzun süredir takip ettikleri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri olduğunu hatırlatan Kara, “Tabi görüşmelerimizin içerisinde en önemli konulardan birisi de çok uzun süredir yine takip ettiğimiz TKDK kurulması hususu idi. Bununla ilgili de son aşamaya kadar geldiğimizi gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Artık bugün Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmede de Avrupa Birliği tarafı ile olan görüşmelerde sona gelindi ve imza aşamasında olduğu bilgisini aldık. İnşallah 2023 yılı içerisinde bu desteklerden de şehrimiz Gümüşhane’de içinde olmak üzere tüm Türkiye artık faydalanır hale gelecek. Bizim için en önemli hususlardan birisi olan özellikle şehrimizde kırsal turizmin gelişmesi için TKDK’nın şehrimizde uygulamaya koyulması çok önemli yakın gelecekte açılacak olan Zigana Tüneli ile Gümüşhane’mizin turizm potansiyeli de bir o kadar artacaktır. Dolayısıyla bu desteklerin şehrimize bir an önce gelmesi elzem olmuştur. Uzun süren çalışmaların sonucunda çok şükür ışığı gördüğümüzü kesinlikle ifade ediyorum. Bugünkü ziyaretlerimizle bizleri heyet olarak çok iyi ağırlayan çok kıymetli tarım Bakan Yardımcımız Ebubekir Gizligider ve Tarım Reformu Genel Müdürü Burhan Demirok müdürümüze heyetimize olan yakın ilgileri ve samimiyetleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER