Nevruz Mesajları

Gümüşhane’de 21 Mart Bahar Bayramı (Nevruz) nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları

Nevruz Mesajları
VALİ YÜCEL YAVUZ

“Türklerin, Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar göç ettikleri bütün bölgelere kültürlerini de taşımış olmaları nedeniyle, sınırlarımız farklı olsa da, aynı değerlere ve aynı tarihe sahip olduğumuz bütün Türk dünyası ile aramızda kardeşlik ve kültür bağı vardır.

Tarihimize ve geleneklerimize sahip çıkmak için, aramızdaki kültürel bağları unutmamalı, daha da güçlendirmeli ve gelecek nesillere aktarmalıyız. İlkbaharın habercisi olan Nevruz Bayramı da bu kültürel değerlerimiz arasındadır. Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan Nevruz, doğayla iç içe yaşayan, Kırgız Türk edebiyatının dünya çapındaki ismi Cengiz Aytmatov’un da ifadesiyle toprağı "Ana" olarak gören bizler için beş bin yıllık geçmişe sahip bir gelenektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Türk dünyasının Türk Toplulukları ve Türk Dünyası Haftası ile Nevruz Bayramı'nı kutluyor, gelişini kutladığımız baharın tüm dünyada barışa vesile olmasını temenni ediyorum.”

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Nevruz’un Türk dünyasının doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine büyük bir coğrafyada yaşayan toplulukların kutladığı bir bahar bayramı olduğunu söyledi. 

Yayımladığı kutlama mesajında, çeşitli kültür çevrelerinde, etnik gruplarda farklı bir anlam ve muhtevaya sahip olmuş nevruzun, bu kültürlerle özdeşleşerek benimsendiğini kaydeden Üstün, şunları söyledi: “Nevruz geleneği  çok  öncelere giden bir gelenektir. Bu yüzden nevruz bayramının etnik bir gruba ait gösterilerek istismar edilmesi oldukça yanlış bir anlayıştır. Hem tarihe ve hem de kültürel geleneğe  aykırıdır. Nevruz, baharın geldiğini, toprağın uyandığı günü hatırlatır. Avrasya’yı kapsayan ve büyük bir coğrafyanın kültürü olarak günümüze kadar gelen bahar bayramı nevruzun tüm Türk dünyasına kutlu olmasını diliyorum.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI KORKMAZ ATALAY

25. Dönem AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Korkmaz Atalay, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Atalay mesajında şu görüşleri paylaştı:

“Selam sana dünyamıza barışı, içimize huzuru getiren, gönlümüze ab-ı hayat serinliği sunan baharın müjdecisi Nevruz!

Geleneksel kültürün en önemli öğelerinden biri olan Nevruz halk arasında birleştirici ve bütünleştirici etkisiyle bayram tadında etki bırakmaktadır. Bahar bayramı olarak ta adlandırılan Nevruz; tutulan dilekler, hazırlanan yemekler ve türlü etkinliklerle adeta şölen havasında kutlanmaktadır.

Karlı, yorucu kış günlerinin ardından, Nevruz’la müjdelenen baharla beraber, büyük küçük demeden tüm insanımızın canlanıp tazelenmesi; şairin ifadesinde yer ettiği gibi gönlünde mor, sarı, eflatun renklerin hakim olduğu ‘navrız’ çiçeğinin toprağın bağrını yararak açması, içinden kuşların havalanması ve daha nice güzellikler bu zamanda mümkün olmaktadır.

Nevruz; ahlak ve ruh temizliği… Nevruz yenilenme vakti… Bir bakıma yeniden doğuşun simgesi; tüm milletimize kutlu olsun.

‘ Ey gece ve gündüzün tedbircisi, ey gözleri ve gönülleri başka hale çeviren, ey kudret ve halleri değiştiren! Halimizi en güzele çevir! ’

Bu dilek ve temennilerle tüm hemşerilerimin Nevruz bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI UFUK USTAOĞLU

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Ufuk Ustaoğlu, Nevruz bayramının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış, dostluk, bereket getirmesini diledi.

Ustaoğlu'nun Nevruz Bayramı ile ilgili açıklaması şöyle:

“Adına, içeriğine ve coşkusuna yakışır bir şekilde, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde kutlayacağımız, tabiatın tüm nimetlerinin insanlığa cömertçe sunulduğu bugüne, bir Nevruz Bayramına daha kavuşmanın sonsuz mutluluğu içerisindeyiz. Nevruz, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan bir ateş gibi yanmaya devam etmektedir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl bu topraklarda yandı. Hiç şüphemiz yoktur ki, kardeşliğimizin ateşi daha nice binlerce yıl gönlümüzü tutuşturmaya devam edecektir.

Barışın ve umudun habercisi, güzel yarınlarımıza sevinç ve mutlulukla bakmamıza vesile olan Nevruz; Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu pekiştiren en önemli geleneğimiz olarak bizlere güven vermektedir.

21 Mart Nevruz Bayramının, milletimize ve tüm dünyaya barış, bereket, dostluk, istikrar ve huzur getirmesini dilerim. Aydınlıkların karanlıkların yerini aldığı Nevruz’un hiçbir zaman değişmeyecek olan uyanışının, her yerde bayram coşkusuyla kardeşçe, barış içinde birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması dileğiyle, değerli Gümüşhaneli hemşerilerime sevgi ve selamlarımı sunarım.”
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER