O durak sorun olmaya devam ediyor

Gümüşhane’de yeni Devlet Hastanesine ayrım noktasında yapılan trafik ışıklarının yanındaki durağın geri çekilip yolun genişletilmemesi bölgede aşırı yığılmaya sebep oluyor. Bu durum acil hastaneye gitmek zorunda olanların ve ambulansların da ulaşımına engel oluyor.

O durak sorun olmaya devam ediyor

Eskibağlar Mahallesinde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan yeni Devlet Hastanesine dönüş için yapılan ışıklı kavşak tartışmaları ve sorunları da beraberinde getirdi.

Bölgedeki trafik ışıklarının akıllı ışık olmaması ve ışıkların süresinin uzun olması bölgede özellikle sabah, öğlen ve akşamları mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yığılmaya neden olurken, esas sorunu hastaneye acil ulaşmak zorunda olanlar ve ambulanslar yaşıyor.

Araçların hastaneye rahat ulaşması için kavşakta sağa kontrollü dönüş konulurken bu durumu tam ışığın bitişiğindeki otobüs ve dolmuş durağı engelliyor. Yolcu indirip bindirmek için durağa giren otobüs ve dolmuşlar ve 2.sırada yanında duran araçlar yolu kesince acil hastası olan vatandaşlar ve ambulanslar gecikiyor.

Bu durumun çözümü için durağın geri çekilmesi gerekirken uzun zamandır bu işlemin yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Hastane kavşağıyla ilgili bir diğer sıkıntı ise Bağlarbaşı mahallesinden şehir merkezi istikametine ilerleyen araçlara sağa dönüş yasağı konulduğu için kavşaktan TOKİ konutlarının da olduğu Turgut Yücel sokağa dönüş yapamıyor.

Bu caddeye girmek isteyen araçlar mecburen hastane yoluna girip ilerden dönüp tekrar geri dönmek zorunda kalıyor. Bu durumun hem israfa neden olduğunu hem de trafik güvenliğini tehdit ettiğini kaydeden vatandaşlar, sağa dönüş yasağı koymak yerine oradan açılacak bir cep ve kontrollü ışıkla sorunun çözülebileceğini ifade etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mühendis
Mühendis - 2 yıl Önce

Hem bahse konu otobüs durağının hem de karşısında yer alan otobüs durağının şehir merkezine doğru bulundukları konumdan 150-200 m taşınması gerekmektedir. Ayrıca sarı köprü ile Asil Pestil karşısındaki muhtar evi arasındaki kaldırımın kaldırılarak ağaçlık alanın arka tarafındaki yürüyüş yoluna paralel yapılmalı ve kaldırılan kaldırımın yerine Devlet hastanesine dönüşleri kolaylaştıracak ve trafk yoğunluğunu azaltacak ek şerit yapılmalıdır.

Ademoğlu.Adem
Ademoğlu.Adem - 2 yıl Önce

Bu durumu göreve gidip gelirken fark ettik
Lakin şehir planlayıcılar bunu daha önceden tahmin etmeliydi
Yap boz, boz yeniden yap..
Hastane, yol ve durak bu ne handikap...

Halim Selim
Halim Selim - 2 yıl Önce

Yıllardır şehirdeki en doğru işlerden biri buradaki ışık ve yol düzenlemesi oldu. Birde kara yolunun şehrin girişinden çıkışına kadar asfaltlama işi de tamamlanırsa büyük hizmet sunmuş olurlar. Durak taşınabilir, makul bir öneri; fakat akıllı ışığa gerek yok. İnsanlar bir dakika kırmızı ışıkta beklemeye de sabredebilsinler. Orada defalarca kaza yaşandı ve umarız yapılan düzenleme sonrası bir daha yaşanmaz. Önerim eski hastane önündeki ışıkları da tekrar faal duruma geçirmeleri. Trafik aksın düşüncesiyle, trafik güvenliği şoförlerin keyfiliğine emanet edilmemeli, trafik ışıkları bunun için varlar.

Hakan Aktan
Hakan Aktan - 2 yıl Önce

Kırmızı ışık bekleme süresi çok uzun; süre kısaltılmalı. Araçlar için yeşil ışık yanınca yeşil ışık süresi uzun olmalı. Trafikte birde eyyamcı varsa 3 araç geçince kırmızı ışık yanıyor. Tam bir rezil düzenleme söz konusudur.

Fahri TERZİ
Fahri TERZİ - 2 yıl Önce

Söz konusu ışıklarda başka bir problem de ana yolda devam edecek araçların, geçiş süresinin kısa olması nedeniyle çok yığılmalara sebebiyet veriyor . Günde 4-5 sefer geçtiğimiz ışıklarda 5-6 araç geçince hemen kırmızı yanıyor. 6 -7 defa da ancak geçebiliyoruz. Hastane tarafına dönüş için verilen süre bence çok fazla. anayolda şöyle 1 dakika kadar geçişe müsaade edilse hem fazla beklemeyeceğiz hem de orda yığılma olmayacak. boşu boşuna trafiğin akışını durdurmaya gerek yok. buna da en son edindiğim bilgiye göre Belediye ayarlamasını, geçiş sürelerini belirliyormuş. Karayolları veya Emniyet Müdürlüğü ile alakalı değilmiş. Bu duruma çözüm bulunmasını temenni ediyorum. Sayın Recep kardeşimden bunu dile getirmesini hasseten istirham ediyorum. Selamlar saygılar.

vatandaş
vatandaş - 2 yıl Önce

Başlı başına hep sorun konumu ,yolu, uzaklık her haliyle sıkıntı....

aklın yolu
aklın yolu - 2 yıl Önce

İlgili bölgede yapılan düzenleme yerinde ve zamanında bir düzenleme oldu. Lakin ışıkların muhakkak akıllı ışık olması gerekiyor. Aksi takdirde trafik sorunu olmayan kente trafik sorunu getirmiş oluyorsunuz. Söz konusu durağın oradan kaldırılması çok zor olmasa gerek.

SIRADAKİ HABER