O köy muradına erdi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yenice köyünde yıllardır çekmeyen cep telefonları yüzünden karda kışta kilometrelerce yol yürüyen köylüler çileden kurtuldu. Köyün üst kısmına yerleştirilen baz istasyonuyla artık köylüler rahatlıkla yakınlarıyla iletişim kurabiliyor.

O köy muradına erdi

Sabit telefonların da kış mevsiminde sık sık arıza yapması nedeniyle adeta dünyayla bağlantıları kesilen köylüler her 3 operatörün de ortak baz istasyonunun kurulmasıyla muradına erdi.

Hem köyde yaşayanlar hem de hafta sonları köye gelenler için adeta işkenceye dönüşen “iletişim” sorunu giderilirken köylüler bu durumu kurban keserek kutladı.

İl merkezine 43 kilometre uzaklıkta ve denizden 2 bin metre yükseklikteki köyde yaşanan çile geçtiğimiz yıl İHA tarafından haberleştirilmiş ve 300 imza toplanan taleple ilgili çalışmalar hızlanmıştı.

Hafta sonu operatörlerin tamamının vericilerinin kurulmasıyla rahat bir nefes alan köylüler bu durum için emek veren herkese teşekkür etti.

Köy muhtarı Bayram Durdu, köyde telefon çekmediğinden haberleşmek için kış aylarında bir metrelik karda yarım saate dağın tepesine çıkmak zorunda kaldıklarını ve artık o günlerin sona erdiğini belirterek, “Cep telefonu vericilerimizin açılışını yaptık. Projesinden işçiliğine emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Köyümüze hayırlı olsun inşallah” sözleriyle baz istasyonuna enerji sağlayan trafonun şartelini açtı.

Baz istasyonun kurulmasının şerefine kurban kesip dualar eden köylüler daha sonra bu etten yapılan kavurmayı köy konağın hep birlikte yedi.
 

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrah aktaş
Emrah aktaş - 1 yıl Önce

Gümüşhane,ye en uzak mesafe de bulunan bölgelerden birisi de yağmurdere bölgesi adeta kaderiyle başbaşa bırakılmış,cep telefonu baz istasyonları Trabzonlu vatandaşların kullanımında bulunan yaylalara kurulmuş bu bölgede ki köylerde bu baz istasyonlarından ne kadar yararlanırsa o.
Tam anlamıyla bu bölgeye has bir yatırım olmadı inşAllah bundan sonra olur...Yenicelilere hayırlı olsun.

İlahiyatçı
İlahiyatçı - 1 yıl Önce

Umarım kelkit Çakırlar köyüne de bı el atarlar.

SIRADAKİ HABER