Öğrenciler hem öğrenecek hem üretecekler

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın “81 İlde 100 Ekmek Fırını” projesi kapsamında Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulumu tamamlanan ekmek fırını düzenlenen törenle açıldı.

Öğrenciler hem öğrenecek hem üretecekler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Meslek Liselerine Ekmek Fabrikası Kurulumu Projesi" kapsamında Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ekmek Fırını üretime geçti.

Usta öğreticilerin gözetiminde yiyecek-içecek bölümü öğrencileri, fırında ekmek üretimine başladı. Öğrenciler tarafından üretilen ekmekler pansiyon ve taşıma merkezinde eğitim gören öğrencilere verilen öğle yemeklerindeki ekmek ihtiyacını karşılamak üzere paketlenerek okullara gönderilecek.

Okulda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Musa Uncu, Şube Müdürleri, kamu kurum müdürleri, okul ve kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Mesleki ve teknik eğitim okullarında sadece teorik eğitim vermiyoruz. Bu teorik eğitimin pekiştirilmesi için uygulama eğitimleri de veriliyor ve bununla birlikte yine farklı kurumlarda öğrencilerimizi stajlara gönderiyoruz. Yiyecek içecek hizmetleri bölümümüzün de öğrencilerine teorik olarak öğrenmiş oldukları pasta yapımı, ekmek yapımı, gıda üretimiyle ilgili hususları yaparak, öğrenerek, uygulayarak bunları gerçekleştirmek üzere bugün de unlu mamulleri ve ekmek yapımıyla ilgili tesisimizi 81 ilde olduğu gibi Gümüşhane’de de Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de açmış bulunacağız. Üretime hazır bir durumda. Öğrencilerimiz hem öğrenecekler hem üretecekler. Tesis ilimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu tesisin açılmasında özellikle Belediyemizin ve Tarım İl Müdürlüğümüzün destekleri ve katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Okulumuza hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER