Öğrencilerden itiraz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından üniversitelerin durumuyla ilgili yapılan açıklama ve bu minvalde Gümüşhane Üniversitesinin aldığı uzaktan eğitim kararına hem öğrenciler hem de apart sahipleri itiraz etti.

Öğrencilerden itiraz

YÖK Başkanının uzaktan eğitime geçildiği ve Nisan ayı başında hibrit model değerlendirmesi yapılacağını duyurmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi resmi web sitesinde bir açıklama yayımlayarak aynı kararı öğrencilerine duyurdu.

Toplam öğrenci sayısının yüzde 22’sine tekabül eden 4 bin 586 öğrencisi deprem bölgesinde bulunan Gümüşhane Üniversitesi uygulamalı bölümleri olan Sağlık alanları ve Kelkit Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 3 Nisan tarihinden itibaren yüzyüze, diğer bölümlerde ise uzaktan eğitim olacağını belirtti.

“Yüz yüze eğitimi kesin bir şekilde istiyoruz”

Tüm bu yaşananların ardından Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri Nisan ayına kadar depremzedelere alternatif kalınacak yerler oluşturularak okulların bu tarihten sonra açılabileceğini belirterek, “Bu tarihe kadar çevrim içi, Nisan’dan itibaren de okulların yüz yüze devam edilmesini talep ediyoruz. Özel yurtlar, kiralanan evler, apartlar vb öğrencilerin konakladığı ve sözleşmelerinin devam ettiği bir dönem boyunca derslerin online olarak devam etmesi halinde ben ve benim gibi öğrenci arkadaşlarıma ekstra bir mağduriyet ve maliyet doğuracaktır. Nisan ayında da açılmayıp yüz yüze geçilmeyecekse şayet iki ay boyunca kalamadığımız yerlere boşuna para vermiş olacağız. Sözleşme seneti bulunan arkadaşlarımız Nisan’dan sonra açılmasa bile okullar sözleşme seneti olanlardan konut sahipleri, apart sahipleri, özel yurt sahipleri vb bunun gibi alanları yöneten kişiler ücretleri tahsil etmeye zorlayacaklardır. Eminim ki Sayın Rektörümüz Halil İbrahim Zeybek hocamız görür mesajımızı. Biz öğrenciler bu net olmayan durumu netleştirmek istiyoruz. Başka üniversitelerimizde uygulamalı dersleri olmayan bölümlerde dahil edilerek yüz yüze devam ediliyor. Yüz yüze eğitimi kesin bir şekilde istiyoruz. Küçük bir memlekette işletmelerin çoğunu geçindiren, şehri kalkındıran büyük bir çoğunluğu biz öğrenciler sayesinde oluyor. İki ay boyunca kapalı kalması ve Nisan’dan sonra da neyin ne olup olmayacağının belli olmaması online şekilde devam etmesi durumunda öğrencilerden para kazanan işletme sahiplerinin pandemi dönemindeki gibi zararlarına yol açılacaktır” dedi.

“Kurtuluş savaşı döneminde bile kapatılmayan okullar bu süreçte kapatılıyor”

Kent merkezinde ki apart sahiplerinden Murat Akçay ise Covid-19 salgını sürecinde apartlar ve yurtların 19 ay kapalı kaldığını, şimdi alınan kararla 7 ay daha ara verilmiş olacağını belirterek, “Fakülte okuyan bir öğrenci şimdi 2 yıl okula gitmemiş olacak ve bu süreçte mezun olanlardan başarı beklenecek. Bizimle temasa geçen öğrencilerin büyük kısmı okula devam etmek istiyor. Bizde onlardan yanayız. Samsun’dan Artvin’e kadar oteller boş buraları da değerlendirsinler. Kurtuluş savaşı döneminde bile kapatılmayan okullar bu süreçte kapatılıyor. Kaldı ki 10 ilde deprem oldu 71 ili buna bağladık. Ben deprem bölgesine gittim gördüm manzarayı. Oradaki öğrencilerin rehabilitesi okudukları yerde daha iyi olur. Oraya bu gençleri mahkum etmeyin. Ayrılmak isteyenler oldu. Büyük çoğunluğu gelerek devam edeceği düşüncesiyle tereddütteler. Nisan’da okulu açarlarsa öğrenci nasıl barınacak? Kesinlikle yapılan yanlıştır, uygulama hatalıdır. Biran önce eğitime kaldığı yerden devam edilmelidir. Yanlıştan dönmek bir erdemdir” diye konuştu. 
 

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahim
ibrahim - 1 yıl Önce

öğrencilerin her isteklerini aynı duyarlılıkta yayınlamanızı bekliyorum.
Mesela fahiş kira artışlarına karşı öğrencilerin isteklerini, fahiş ulaşım ücretlerine karşı öğrencilerin isteklerini...

.
. - 1 yıl Önce

Boşuna kızmayın atanmış birisi emirleri uyguluyor. Uygulayanida siz seçtiniz hiç üzülmüyorum.

Adem
Adem - 1 yıl Önce

Nedir cozum gencler onerin o halde 13 milyon insana nasil cozum olunur

SIRADAKİ HABER