Öğrencileri sosyal hizmet ve danışmanlık konularında bilgilendirdiler

Gümüşhane Üniversitesinde öğrencilere yönelik Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık bölümü ile Aile ve Sosyal Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Öğrencileri sosyal hizmet ve danışmanlık konularında bilgilendirdiler

Sosyal Bilimler MYO çok amaçlı salonda gerçekleştirilen “Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Dış Paydaşı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Tarafından Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı” programına Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar katıldı.

Programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Çağlar Kartal, “Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi, Özel Bakım ve Huzurevi, Engelli Evde Bakım Hizmeti ve Engelli Kimlik Kartı” başlıklı sunumlarda öğrencileri bilgilendirdi. 

Sosyal Çalışmacı Birsen Altıparmak ise “SED (Sosyal ve Ekonomik Destek), KMÇ (Korunmaya Muhtaç Çocuk) ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı), AEP (Aile Eğitim Programı) ve Mobil Çocuk” başlıklı uygulamalar hakkında bilgiler verdi. 

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve 6284 Sayılı Kanun Kapsamında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) hakkında bilgiler paylaşan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Sosyolog Bilge Urhan, ŞÖNİM tarafından verilen koruyucu ve önleyici hizmetler ile Kadın İhbar ve Destek Hattı (KADES) hakkında bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. 

Urhan sunumunda gerçek hayattan örnekler vererek KADES uygulamasının önemine değindi. Her kadının özellikle bu uygulamayı cep telefonlarına indirmesini isteyen Urhan, “KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Uygulama sayesinde şiddet, taciz gibi olaylarda bu uygulama kullanıldığı takdirde en kısa sürede yer tespiti yapılıp, olaya müdahale edilebiliyor” dedi.

Program hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Toplumsal hayatımızda bazen istenmeyecek olaylar yaşanabiliyor. İstemediğimiz ve asla taviz vermediğimiz bu olayların önüne geçilmesi adına atılan her adımın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada da toplumun en mağdur, en fazla elinden tutulması gereken kesimine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bakmaktadır. Misyonu gereği aile, toplum ve birey refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere, bütüncül yaklaşım ve katılımcı anlayışla, adil, arz odaklı, sosyal hizmet sunmak ve bunları izlemek için var gücüyle çalışan Bakanlığımızın bu alanda yaptığı çalışmaları Gümüşhane Üniversitesi olarak her daim destekliyoruz. Bu amaçla da öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantısının düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, katkı sunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanlarımıza da teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER