Öğrenen Lider Öğretmen Oldular

Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı ile Öğretmen Akademisi'nin ortaklaşa yürüttüğü ve Fevzipaşa İlkokul-Ortaokulda düzennen ‘Öğrenen Lider Öğretmen’ seminerlerine katılan 24 öğretmene belgeleri törenle verildi.

Öğrenen Lider Öğretmen Oldular
Gümüşhane’de Milli Eğitim Bakanlığı ile Öğretmen Akademisi'nin ortaklaşa yürüttüğü ve Fevzipaşa İlkokul-Ortaokulda düzennen ‘Öğrenen Lider Öğretmen’ seminerlerine katılan 24 öğretmene belgeleri törenle verildi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen törene Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Şube Müdürü Abidin Merdan, okul müdürü Necmi Bayram, idareci ve öğretmenler katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, eğitim yatırımları son yıllarının en fazla olduğu dönemde olunduğunu belirterek, “Son yıllarda eğitime ayrılan milli gelir payı en üst düzeydedir. Bu pay ile okullarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Gelişen teknolojinin paralelinde eğitim yatırımlarına harcanıyor. Maksat geleceğimizin teminatı gençlerimizi, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmektir. Bu manada devletin yapmış olduğu yatırımlar, Bakanlığımızın, Valiliğimizin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yaptığı tüm çalışmaların ve yatırımların netice verebilmesi öğretmen arkadaşlarımızın performansına bağlıdır. Siz ne yaparsanız yapın, isterse sırça köşklerde eğitim yapın eğer o eğitimi verecek olan öğretmen bilgi donanım ve verimliliğini sağlamamışsa bütün bu yatırımların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu yüzden bizde bu maksada yönelik olarak ülkemizde, ilimizde, okulumuzda eğitimin kalitesini artırmaya yönelik sınıfta öğrenci ile baş başa kalacak olan öğretmen arkadaşımızın donanımını artırmaya yönelik faaliyetler içerisindeyiz. Bu manada Öğretmen Akademisi Vakfının ülke genelinde “Öğrenen Lider Öğretmen” adı altında öğretmen arkadaşlarımızı usul ve esaslara uygun bilgilendirmişlerdir. Haftada 20 saat olmak üzere ilimizde de bu faaliyetleri öğretmenlerimize sunduk. Valiliğimiz talimatları ile hem ilde ve hem ilçelerimizde bu seminerler devam etmektedir.” dedi.         

Okul müdürü Necmi Bayram ise seminerde öğretmenlerin bilgi ve becerilerini tazelemenin yanında birçok yeni bilgi, beceri ve yöntemler edinme fırsatı bulduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Fevzipaşa İlkokul/Ortaokulu müzik korosunun hazırladığı müzik ve ilahiler söylendikten sonra belge törenine geçildi.

Program yapılan ikram ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER