Okullarda güvenlik tedbirleri üst seviyede

Gümüşhane’de okulların başlamasıyla birlikte il genelinde öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda öğrenimlerini sürdürebilmeleri için okul önlerindeki güvenlik tedbirleri yoğunlaştırıldı.

Okullarda güvenlik tedbirleri üst seviyede

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve İl Emniyet Müdürü Celal Taşci ile Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesini ziyaret ederek okul çıkışı güvenlik tedbirleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Sünnetci ve Taşci, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gümüşhane Valiliği koordinesinde okul çevrelerinde asayiş ve trafik güvenliğiyle yeni eğitim-öğretim yılında okulların açılması nedeniyle polis ekipleri, okul çevrelerindeki trafik güvenliği önlemleri, yaya geçitleri, trafik levhaları, metruk araçlar ve alanların tespiti, güzergah tedbirlerinin gözden geçirilmesi gibi konularda kontrol gerçekleştirdi.

Denetimlerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, aynı okuldaki öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin derslerine konuk olarak yeni eğitim-öğretim dönemi için başarılar dileyen Sünnetci, öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasına yönelik çalışmaların bu eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini belirtti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Alp Altay
Alp Altay - 2 yıl Önce

OKULLARA EĞİTİMLİ GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞART...
Gümüşhaneli okuluna da, öğrencisine de, öğretmenine de sahip çıkar elbette, ancak yaşama şekillerimiz o kadar değişti ki artık her an her yerde bir olumsuzluk olabilir. Tabii önlem almazsan. Okullarda kesinlikle bir güvenlik görevlisi olmalı, bu kaçınılmaz. Yalnız burada velilere büyük iş düşüyor. Yaşadığım bir olayı yazıp en azından şansımı denemek istiyorum. Kuzenimin okuluna onu ziyarete gittim. İçeri girdiğimde koridora taşınmış büyük bir tartışmaya şahit oldum. Girdiğime de pişman oldum ya. Öğretmenler, müdür ve birkaç veli koridorda hareket halindeydiler. Ortaokul son sınıf öğrencisi olduğu anlaşılan bir öğrencinin velisi müdür yardımcısına inanılmaz saygısız davranıyordu. Müdür yardımcısı da bu yaştaki bir öğrencinin öğretmene taciz düzeyinde bir sözü söylemesi kabul edilemez diye bağırıyordu. Okul müdürü uluorta yardımcısına şikayetinden vazgeç hocam bu işi tatlıya bağlayalım diyordu. Bu beni çok şaşırttı. Bu arada veli çocuğunu haklı görüp ne var bunda söyleyebilir o çocuk (8.sınıf !) demez mi. Bende şok üstüne şok. Öğretmenlerin işi çok zor memlekette. Veli hem suçlu hem güçlü ve bir de küstah. Adamı iki öğretmen bir müdür okuldan zor çıkardılar. Düşünüyorum da, bizimkiler olsa, gerçi biz öğretmenlerimizi başımızın üstünde taşıdık, saygısızlık zaten düşünülmez tabi de öğretmen bize bir fırça atsa beş de ana babamızdan yerdik. Veliden çok çocuğuna üzülüyor insan. Ve ziyaretimden vaz geçip mecburen okuldan ayrıldım. Yolda düşündüm. Bu veli çocuğuna ne verebilir yazık. Kaldı ki biz yolda bir çocuk görsek kendi çocuğumuzdan ileri tutar baş tacı yaparız ama öyle veliler var ki zannedersin dünyada sadece bunlarda çocuk var. Allah bizi ve bu güzel öğretmenlerimizi bu tarz insanlardan korusun diyorum. Bence Gümüşhaneli bu sayfaları okuyup önerilerini, şikayetlerini, dileklerini böyle yazıların sağladığı ortamlarda dile getirip bir çok meseleyi çözebilir. Medya böyle kullanılmalı bence. Yeter ki doğru tuşlara basarak ilerleyin, bu sayfaları yazanlar elbette size yardım eder ve sizin için var. Ne kadar çok başvuru o kadar çok etki. Tabi bunu belli yasal kurallar içinde kimseye saygısızlık etmeden doğru bir şekilde yapmak kaydıyla… iyi ki varsın gumushane.gen.tr ….

Ahmed Kamel Dogan
Ahmed Kamel Dogan - 2 yıl Önce

Alp gardasım ne güzel yazdın ama kim burada derdini söyliyeceg. bizim oğlanın okulundada çok tatsız işler oluyor da arada anlatıyor ama elden ne gelir bari güvenlik görevlilerimiz tam olsun eksik olmasın hayırlı günler

Gökhan Ender
Gökhan Ender - 2 yıl Önce

okullara güvenlik görevlisi alınmalı.

Israfil aras
Israfil aras - 2 yıl Önce

Buralarda bir israflı hayat var ahlın şaşar yazık değilmi gardaşım bunun çok azına bile okullaramıza güvenlikçi alırız onlara iş olur ne deyim yazık bunu yapöak Allahın emri Allah kolaylık veherkeze.

Necmi Yılmaz
Necmi Yılmaz - 2 yıl Önce

İstanbul da bugün üç okul müdürünü ziyaret ettim. Okullardaki güvenlik görevlileri var, Okul giriş kapısı dışında bir giriş olmuyor. Gümüşhane de bulunan okullarımızın güvenliği hala çok zayıf, Başka güvenlik olmak üzere uyuşturucu ve alkol konularının da bir an önce konuşulmalı, gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Saygılarımı ve sevgilerimi sunarım.

SIRADAKİ HABER