Ravza tekerlekli sandalyesine kavuştu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ikamet eden doğuştan bedensel engelli 8 yaşındaki Ravza Şahin’e tekerlekli sandalye hediye edildi.

Ravza tekerlekli sandalyesine kavuştu
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ikamet eden doğuştan bedensel engelli 8 yaşındaki Ravza Şahin’e tekerlekli sandalye hediye edildi.

Okula öğretmeninin kucağında  giden Cumhuriyet ilkokulu  1 E sınıfı  öğrencisi Ravza’nın durumuyla ilgili Karadeniz Engelliler Derneğiyle görüşen sınıf öğretmeni, dernek başkanı Veysel İlhan’ın gerekli çalışmaları neticesinde öğrencisini tekerlekli sandalye ile buluşturdu.

Giresun’dan Kelkit’e gelen dernek yetkilileri Ravza Şahin’in annesi tarafından evinde karşılandı. Yapılan bu fedakârlık karşısında oldukça duygulanan anne Emine Şahin, dernek yetkililerine ve sınıf öğretmenine teşekkür etti.

Engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla birçok çalışma yapıldığını belirten Karadeniz Engelliler Derneği Başkanı Veysel İlhan, “Birbirini seven insanlar için engeller bir tatlı tebessümden ibarettir. Engelliler olmazsa olmazımızdır. Engelli çocukların ailelerinin bilinçlendirilmesi ve engelli çocuklarının günlük hayatta yaşadıkları sıkıntılarının toplum tarafından giderilmesi gerekir. Dernek olarak imkanlarımız ölçüsünde bu tür faaliyetleri yapıyoruz ama ilk defa küçük bir çocuğu tekerlekli sandalye ile buluşturduk. Bunun için ayrıca mutluyuz” dedi.

İlhan, Kelkit’e gelmelerine ve minik Ravza’yı sevindirme imkanını sağlayan Sınıf öğretmenine ayrıca teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşayan minik Ravza’da yetkililere teşekkür etti.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER