Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun

Gümüşhane'de Regaib Kandili ve 3 Ayların başlaması nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun
VALİ YÜCEL YAVUZ

“Yüce Allah’ın tüm insanlığa rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği ve Aziz Milletimizin “Üç Aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Dünya işlerinin ağırlığından bunalan ruhlarımızı dinlendirmek, Yüce Allah’ın rahmet ve merhametinden bolca faydalanabilmek için önemli fırsat olan üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de bu gece idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi Regaib Kandili’dir. Bu geceyi, Peygamber Efendimiz (SAV)’in “Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şaban’ın 15. gecesi, Cuma, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi.” hadis-i şerifinin de bilincinde olarak bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.

Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.”

GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Yardımlaşma ve dayanışma hislerinin yoğunlaştığı; üç ayları müjdeleyen Regaib Kandilini idrak etmenin huzuru içerisindeyiz.

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu zamanları, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek; manevi iklimimizi tazelemek; anlaşmazlıkları ve ayrılıkları bir kenara bırakmak için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu düşüncelerle mübarek üç ayların ve Regaib Kandilinin; ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için huzur ve refaha vesile olmasını temenni ederiz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, bu gecenin, yalvarış ve yakarışların Mevla’ya sunulduğu ve onun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesi olduğunu belirterek, üç aylar ve Regaip Kandili’nin İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Regaip Kandili'nin mübarek Ramazan ayının da müjdecisi olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti:

"Manevi duyguların yoğunluk kazandığı, Merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir zaman dilimi olan bu ayların başlangıcı Regaip Kandiline ulaşmış bulunuyoruz. Feyiz ve bereket ayları olan Üç Aylara girmenin ve mübarek Regaip Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aylar ve geceler, duaların Cenab-ı Hakk’a arz edildiği, günahların silindiği, sevapların katlandığı günler ve gecelerdir. Üç aylar ve Kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle başta Gümüşhaneli hemşerilerimin olmak üzere tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını en kalbi duygularım ile kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim."

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ORHAN KAR

Mübarek üç ayların başlangıcı olması vesilesiyle idrak edeceğimiz Regaib Kandili nedeniyle aziz şehitlerimizi rahmet ve kahraman gazilerimizi minnetle yad eder, Gümüşhaneli vatandaşlarımızın mübarek günlerini en kalbi duygularla kutlar, bu önemli günün ülkemiz adına barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandili’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib, Miraç, Berat Kandillerinin ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin içinde yer aldığı üç aylar İslam Âlemi için çok değerli, rahmeti, mağfireti ve bereketi bol olan günler ve gecelerdir.

Bu müstesna günler, Yüce Allah'tan af ve mağfiret dilemek için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra nefsimizi esir alan kötü duygulardan arınmamıza sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın gelişmesine ve pekişmesine vesile olmaktadır.Mübarek üç aylar boyunca ve üç ayların içinde yer alan maneviyatı yüksek mübarek günleri iyi değerlendirmeli, bu günleri fırsat bilerek kin ve nefretten uzaklaşıp, birlik ve beraberliğimizi, sabır ve hoşgörümüzü, insani ve ahlaki değerlerimizi güçlendirmek için gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini, barış ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenab-ı Mevla'ya niyaz ediyorum.”

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

“Manevi iklimine girdiğimiz üç ayların başlangıcında bulunan Regaib Gecesini bu akşam idrak edeceğiz.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (sas) “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua ettiği mübarek üç ayların huzurlu, samimi atmosferine kavuşmuş bulunuyoruz.

Regaib gecesinde, Cenâb-ı Hakk`a yönelerek af ve mağfiret dilemeliyiz. Hata, kusur ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak ve bir daha o hataları yapmamak üzere söz vererek dua etmeliyiz.

Regaib gecesi; sonu gelmez heveslerden uzaklaşarak yaratılışımızın gayesine yani öze dönmemize başlangıç olmalıdır.

Manevi iklimine ulaşmaktan şeref duyduğumuz Regaib gecesinin bizlere sunduğu rahmet ve mağfiret zamanlarını fırsat bilerek, Yüce Allah (cc) ile yakınlarımız ve çevremizle gönül bağlarımızı gözden geçirmeliyiz.

Regaib gecesi, Yüce ve son din İslam’ın ahlak ve faziletinin yaşanması yaşatılması noktasında gayretlerimizi biraz daha artırmalıyız.

Üç aylar ve Regaib gecesi, gönülleri birleştirmeye, hata ve ihtiraslarımıza dur demeye, küçük menfaat çekişmelerinden uzak durmaya, kardeşliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya, insani ve ahlaki güzelliklerin kendimiz başta olmak üzere toplum hayatımızda gelişmesine ve güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.

Ülkemizin birlik ve berberliğini korumak için vatan savunmasında görev alan asker ve polislerimiz ve güvenlik güçlerimiz, Gümüsahene’de yaşayan kardeşlerimiz başta olmak üzere Türk Milletinin ve bütün İslam aleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin, birlik ve beraberliğe, huzur ve hidayete, Ülkemizin başında dönen terör belasının bitmesine, mazlumların kurtuluşuna, tövbelerin ve dualarının kabulüne vesile olmasını bizleri yaratan ve yaşan Yüce Allah`tan (cc) niyaz ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER