Regaip Kandili Mesajları

Gümüşhane'de Regaip Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Regaip Kandili Mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Aziz Milletimizin “Üç Aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaib Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Yüce Allah’ın rahmet ve merhametinden bolca faydalanabilmek için önemli fırsat olan üç aylar boyunca kulluk şuuru içerisinde hareket ederek, içerisinde barındırdığı önemli gecelerin feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken, af ve merhametin müjdecisi Regaib Kandili’ni de bu bağlamda bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.
 
Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Üç Aylar'ın başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, kandillerin insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel geceler olduğunu belirtti.

İslam dininde mübarek sayılan Üç Aylar’ın müjdecisi olan Regaip Kandili’nin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandili’ne daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç ayların da başlangıcı olan Regaip Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Regaip Kandili aynı zamanda mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir. İnsanlarımızın, Yaradan'a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını diliyorum. İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Regaip kandilini tebrik ediyorum."

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ORHAN KAR

"Müslüman alemi için rahmet bereket ve mağfiret ayı olan mübarek üç ayların başlangıcı olması vesilesiyle idrak edeceğimiz Regaib Kandili’nin Müslüman alemine ve ülkemiz coğrafyasına barış, huzur ve mutluluk  getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, mübarek üç aylar dolayısıyla aziz şehitlerimizi rahmet ve kahraman gazilerimizi minnetle yad eder, Gümüşhaneli vatandaşlarımızın kandilini kutlarım."

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM


"Regaip Kandili, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. Üç aylar, Allah'ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir. Zira bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır. Gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve zikirler aynı aşkla dökülür. Ayrıca bu aylar, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkanlarını sunmaktadır. Üç ayların ilki olan Receb Ayının ilk Cuma gecesi Regaip Kandilidir. 30 Mart 2017 Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece Regaip Kandilini idrak etmiş olacağız. Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teala'nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir. Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaip Kandilinde Cenab-ı Hakk'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanını yakalarız. Bu gecede Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz. Bu duygu ve düşüncelerle Gümüşhane  halkı başta olmak üzere, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, İslam dünyasının her beldesinde akan kanların durmasını ve bu gecenin Milletimizin ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz Yüce Rabbimden ediyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER