Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti

Gümüşhane Sağlık-Sen Kadın Kolları Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe yaptığı basın açıklamasıyla dikkat çekti.

Sağlık-Sen Kadın Kolları Kadına Şiddete dikkat çekti

Sendika binasında gerçekleşen ve Belediye Başkan Vekili Mümin Çakıcı ile AK Parti ve CHP Kadın Kolları Başkanları ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte Sağlık-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Rüya Duygu Şen basın açıklaması yaptı.

Katılımcıların günü simgeleyen turuncu fular taktığı programda “Şiddete sıfır tolerans anlayışı ile sonuna kadar kadına şiddete hayır dediğimiz ve sesimizin daha gür, daha çok duyulması için birlik olma zamanı !!” ifadelerini kullanan Şen, “Bugün tüm dünyanın birlik olarak hatırladığı, tüm gücüyle kınadığı ve kadına yönelik şiddete hayır dediği 25 Kasım. Her geçen gün daha fazla şahit olduğumuz kadınlara yönelik şiddet vicdanlarımızı yaralıyor. Oysaki inancımızda asla yeri olmayan şiddet, bir insanlık suçudur. Şiddet acizliktir. Şiddet merhametsizlik, zulümdür. Hiçbir gerekçe şiddet için asla mazeret olamaz. Şiddetin dini, dili, ırkı, sosyal statüsü yoktur. Kimden gelirse gelsin şiddetin hiçbir şekli kabul edilemez” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre her 10 kadının 4’ünün şiddete maruz kaldığını kaydeden Şen, “Şiddet sadece fiziksel değil aynı zamanda psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet olarak da kendini gösteriyor. Son verilere göre 2021 yılı içerisinde binlerce kadın şiddete maruz kalırken maalesef 2021 yılı içerisinde 247 kadınımız şiddete maruz kalarak öldürüldü. Kadına yönelik şiddet sadece bir kişiye yönelmiş bir tehdit olmaktan çok uzaktır. Bu eylem tüm toplumun huzuruna kastediyor, aileleri parçalıyor ve geriye hayatını kaybetmiş veya travmalarla dolu kadınlar, mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bırakıyor. Şiddet uygulayan ise insanlıktan çıkıyor. Biz kadınlar her daim birbirimize görünmez bağlarla bağlıyız. Hangi dili konuşursak konuşalım, hangi aileden olursak olalım biz hep biriz. Çünkü birimiz şiddete uğradığımızda diğerimiz de çaresiz hissediyor. Birimiz öldürüldüğünde diğerimizde her defasında biraz daha ölüyor. Sıradaki ben olabilirim, sen olabilirsin, en yakınımız olabilir. Unutmayalım ki birimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende değiliz. Kadınlarımız başta olmak üzere, çocuklarımız, engelli ve yaşlılarımız velhasıl tüm canlılara yönelik her türlü ayrımcılığı, bedenine ve kimliğine yönelik her türlü şiddeti reddediyor ve kınıyoruz. Ve hep birlikte diyoruz ki şiddetin her türlüsüne hayır” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER