Şampiyon offroadcılar parkur istiyor

Erzurum'da düzenlenen ve Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 210 aracın katıldığı Uluslararası Türkiye OffRoad yarışlarına ilk kez katılan Gümüşhane OffRoad takımı önemli başarılara imza attı. 12 araçla Erzurum’a giden GÜMÖFF ekibi Gümüşhane’de de parkur yapılmasını istedi.

Erzurum'da düzenlenen ve Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 210 aracın katıldığı Uluslararası Türkiye OffRoad yarışlarına ilk kez katılan Gümüşhane OffRoad takımı önemli başarılara imza attı. 12 araçla Erzurum’a giden GÜMÖFF ekibi Gümüşhane’de de parkur yapılmasını istedi.

Geçtiğimiz günlerde Palandöken Dağı’nın eteklerinde ilk kez yapılan uluslararası yarışmalarda özel, modifiye edilen araçlar, zorlu engelleri sorunsuzca geçmek için 8 ülke ve 42 ilden 210'u aşkın araç mücadele etti. 

Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Erzurum Macera OffRoad Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışlar Palandöken Kayak Merkezi'nde oluşturulan 2 bin metrekarelik özel parkurda gerçekleştirildi.

Toplam 12 araçla gittikleri Erzurum’da müsabakalara 2 araçla katılan GÜMOFF ekibinden mekanik ustası Recep Şahin parkuru S1 kategorisinde ‘Jimmy’ adlı aracıyla 5.sırada bitirirken, Doğan Küçük ise birinci sırada götürdüğü yarışın son metrelerinde aracının arızalanınca çekilmek zorunda kaldı.

GÜMOFF’un temellerinin 2012 yılında otomobilleriyle yaylalara ulaşamayınca arazi tipi araç almaya karar vermeleriyle atıldığını kaydeden Şahin, o dönem aldıkları 2 adet Lada Niva aracının ardından bugün 12 araç sayısına ulaştıklarını ve 30 kişilik bir aile olduklarını söyledi. 

Müsabakada Habip Yılmaz’ın yardımcı pilotluğunda yarışan Şahin, “Erzurum’daki yarışlara ansızın gitmeye karar verdik. İlk kez yarışmaya katıldık. Yarışlara katılmayı düşünmüyorduk. Sadece birlikte gidip gezi amaçlı ve Gümüşhane’yi temsil amaçlı, bu sporun Gümüşhane’de yapıldığını göstermek adına gitmiştik. Sonra bizim araçlarımız o parkurda iş yapar gibi görününce yarışlara girdik. Çok heyecanlanacağımı düşündüm ama arabaya bindikten sonra yoldan başka birşeyi görmedi gözüm. Hiç hata yapmayarak bu dereceyi aldık. Ancak o kadar sürebilirdik” dedi.

Gümüşhane’nin coğrafya ve doğal güzellikler olarak çok farklı bir olduğunu ve mutlaka bir offroad pisti olması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Mekan olarak çok güzel yerlerimiz var. Uluslararası bir etkinliği Gümüşhane’de yapmış olsak Türkiye’nin en küçük illerinden birisinde de böyle bir şey varmış dedirttirebiliriz. Bu sporcu kuşburnu, pestil şenliğinin içerisinde dahil edip şehrimizi bu şekilde de tanıtabiliriz. Bu spor için Gümüşhane’de çok uygun yerler var” şeklinde konuştu.

Araçların genel itibariyle hepsinin offroad donanımlı ve bu spora elverişli araçları olduğunu kaydeden Akçay, “Parkur 30 kapıdan oluşuyor. Her yerinde engebeler, atlaklar, çukurlar, çamurlu alanlar, su birikintileri ve zorlu dönüşler, sağlı sollu derin çukurlar, ağaç ve lastik engeller vardı” diye konuştu.

Kulüp üyelerinden Doğan Küçük’ün yarışmada birinciliği hak edecek performans sergilediğini ve yarışın bitimine 10 saniye kaldığı mesafede aracının arızalandığını ifade eden Akçay, “Doğan Küçük ekstreme kategorisinde gece yarıştı. Türkiye’de ilk defa gece yapılan bir yarıştı. İlk defa katılmasına rağmen birçok profesyonel sporcular arasında hepsinin dikkatini çekmeye başardı. Araç yarışın yarısında arızalandı. Bu noktadan son kapıya kadar iki çekerle gitti. Aracının arızalandığı noktaya kadar o bölgeye o dakikada ulaşan hiçbir sporcu yoktu. Aracın arızalandığına üzülüyoruz ama bu tür şeyler oluyor. Yarışı tamamlayamasa bile onu kendi aramızda birinci olarak seçtik” dedi.

OffRoad’un yazın ayrı güzel kışın ayrı güzel bir spor olduğunu ve herkesin denemesi gerektiğini kaydeden Akçay, GÜMOFF olarak sosyal medya üzerinden organize olduklarını ve haftada bir veya iki haftada bir etkinlik düzenlediklerini, çok fazla yaylası olan Gümüşhane’de gidemedikleri yerlerin halen var olduğunu da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 13:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayla
Ayla - 5 yıl Önce

Herkes denemek ister evet ama o arabaların bi tekeri asgari ücret kadardır, bu ülkede hobinin olmasıda zengin işidir.

SIRADAKİ HABER