Saraç: Amacımız Gümüşhane’ye modern ve güzel bir sanayi sitesi yapılması

Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi haziran ayı genel kurulu yapıldı. 

Saraç: Amacımız Gümüşhane’ye modern ve güzel bir sanayi sitesi yapılması

Bağlarbaşı Mahallesinde şehrin ve üniversitenin içinde kalan ve ihtiyacı karşılayamayan sanayi sitesinin yerine yapılacak olan Modern Karma Sanayi Sitesinin de gündeme geldiği toplantıda konuşan kooperatif başkanı Nurettin Saraç, mevcut durumla ilgili bilgi verdi.

Üyeler nezdinde yeni sanayi sitesinin yapılacağı yer konusundaki kafa karışıklığını gidererek tapu aşamasında sona gelindiğini belirten Saraç, “Toplantıda üyelerimize tapunun hangi aşamada olduğunu anlattık. En son Tarım ve Orman İl Müdürlüğü komisyonunda alınan kararla mevcut yerin meradan hazineye geçirilerek tahsisine karar verilmişti. Yazı Bakanlığa gönderildi ve 2 aydır Bakanlıkta inceleniyor. Yazının gelmesiyle bu işi sonlandıracağız ve devamında üyelerle Bakanlığımıza gidip ihalesini yaptıracağız” dedi.

Kamuoyunda sanayi sitesinin Mescitli köyüne mi yoksa kararlaştırıldığı gibi Pirahmet kavşağı yakınlarındaki Harmancık köyüne mi yapılmasıyla ilgili tartışmaların halen sürdüğünü aktaran Saraç, “Yerimiz aşağıda mı yukarıda mı olsun tartışmaları da devam ediyor. Üyelerin bir kısmı aşağıda bir kısmı yukarıda olsun diyor ama isteklerin yüzde 80’i yukarda olması noktasında” ifadelerini kullandı.

Asıl amaçlarının Gümüşhane’ye modern ve güzel bir sanayi sitesi yapılması olduğunu kaydeden Saraç, “Bunun aşağıya, yukarıya yapılması çok fark etmez. Esnaf ve ustalarımız duyarlı olsunlar” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fahri TERZİ
Fahri TERZİ - 2 yıl Önce

Saygıdeğer Nurettin SARAÇ beye dikkate alacağını düşünerek belirtmek isterim ki, sanayi sitesinin yeri konusunda tekrar gözden geçirmelerini şu açıdan önemli buluyorum. Pirahmet kavşağına çıkacak bir sanayiye milletin gideceğini zannetmiyorum. Merkezden Pirahmet yaklaşık 15 km. Birde aracımızın parçasının Trabzondan otogara geleceğini düşünürsek iki sefer gidiş gelişimiz 60 km olur. Tünel açıldığında zaman açısından Trabzonu millet daha çok tercih eder. Çünkü parçada orda ustada . Niye Pirahmete gideyimki inerim Trabzona derler. Aşağılarda olursa biraz daha bizim esnafı tercih edenler fazla olur. Yukarıyı isteyen sanayi esnafı kendi ayağına kurşun sıkmış olur. benden söylemesi. Ben bizim Gümüşhane esnafının kazanmasını her zaman destekleyen birisi olarak bunları yazıyorum. Selamlar saygılar.

Daldaban
Daldaban - 2 yıl Önce

Ikinci bir hastane vakasi daha yasatilmaya calisiliyor. Koca dağı kesip devletin parasını birilerinin karnına doldurma niyetindeler. Oradan çıkacak harfiyatın masrafı ile iki tane sanayi sitesi yapılır. Artı bölgede yaşayan halk olarak bunun karşısında olacağız ve kanun çerçevesinde ne gerekiyorsa yapacağız.

gümüşhaneli
gümüşhaneli - 2 yıl Önce

tünel yapılsın ozaman görürsün pirahmet kavşağını.

Yilmaz yilmaz
Yilmaz yilmaz - 2 yıl Önce

Bence bayburta yapin ki sinek avliyasiniz

yusuf sadık
yusuf sadık - 2 yıl Önce

Sanayi Sitesi Gümüşhane için elzem olan bir hizmet birimidir. Yıllardan beri ulaşım için kullöandığımız Trabzon Limanlarını göz ardı ederek şehşr merkezine 18 km. mesafade bayburt istıkamatınde bir tyesisi ulaşım maliyeti getireceğinden trabzon istikametindelki 8 km mesafedeki mescitli taşınmazında yapılacak gtesisi dahe cezbedici olur. Üstelik Trabzon Şiran Güşhane Şiran istikametindeki yol kavşağı ve bu kavşağı kullanan Devasa YILDIz VE KOZA maden şirketleride bu yöreyi tercih etmeleri bakımından biz derizki mescıtli daha rantabl ve uğraması kolay bir yöredir.
şehir adına karar verecek olanlar Şehrin A KİL adamlarını, kanaat Önferdlerini . STK lkarı ve halkı dinlemelişdirleri Aksı durum nedenıyle olumsuz sonuçlar Ömür boyu Sülale ye övgü yerine sövgü getirir bizden söylemesi..

.
. - 2 yıl Önce

Gümüşhane'yi büyük şehir kafası ile yönetmek büyük yanlış olur, Trabzonda merkeze 15 km hiç bişey olabilir ama burda öyle olmaz.

SIRADAKİ HABER