Sarıyer Belediyesinden GÜ Vakfına Destek

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Üniversitesi Kalkınma Vakfı kurulum sürecinde rektör Prof. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki heyet ile birlikte Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç’in konuğu oldu.

Sarıyer Belediyesinden GÜ Vakfına Destek

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Üniversitesi Kalkınma Vakfı kurulum sürecinde rektör Prof. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki heyet ile birlikte Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç’in konuğu oldu.

Aslen Gümüşhaneli olan başkan Şükrü Genç, “Eğitime destek hepimizin vatandaşlık görevidir” dedi. 

Geçtiğimiz ay GÜSİAD ile birlikte işbirliği kapsamında bir araya gelen Gümüşhane Üniversitesi, ortak programında geleceğe dönük ortak çalışmalar planlanmıştı. Bu planlamaların devamı niteliğindeki çalışmanın ana teması bu kez Gümüşhane Üniversitesi Vakfı kurulması oldu. 

Konuyla ilgili GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın şunları söyledi: “GÜSİAD Yönetimi olarak Sarıyer Belediye Başkanı hemşerimiz Şükrü Genç beyi ziyaret etme planımız vardı. Bu ziyarette aynı zamanda bir üniversite kenti olan Sarıyer’de Sayın Başkanımızın üniversitelere destek konusunda tecrübelerinden istifade etmekti. Öte yandan “Gümüşhaneli hemşerilerimizin İnşaat sektöründeki açık ara yüksek nitelikli gücünden dolayı, “Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği” bizim için kısa vadede markalaştırmak istediğimiz bir bölüm. Dolayısı ile bu başlıkta bilgi ve deneyim kapsamında en doğru desteğin adresinde olduğumuzu biliyoruz. Sayın Başkanımız sağolsunlar bu kapsamdaki girişime belirgin bir destek vereceklerinin sözünü verdiler. Başkan Sayın Şükrü Genç aynı zamanda İTÜ mezunu İnşaat Mühendisi. İnşaat Sektör Komite Başkanımız Sayın Cahit Karakullukçu ODTÜ’lü İnşaat Mühendisi, yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu İTÜ’lü İnşaat Mühendisi. Işık Üniversitesi Rektörümüz de burada. Kendileri İnşaat Mühendisliği Labaratuvarını yeni kurdular. Büyük bir deneyim. Bugün başarmak için tüm şartlar en mükemmeliyle burada. Biz bu projeyi ehil ellerle yürütüyoruz. Şimdi, sıra sonuç alma faslında, bu yönüyle çok verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum.”

“Ata memleketimiz olan Gümüşhane Üniversitesine elimizde gelen her türlü desteği   vereceğiz”

Başkan Şükrü Genç ise “Bu ülke gelecekte gelişecekse eğitime vereceğimiz destekle gelişecektir” değerlendirmesinde bulunarak, “Eğitimi geliştirmeden gelişmek mümkün değildir. Çok sayıda açılan üniversitelerde üzülerek söylemeliyiz ki, eğitim kalitemiz güçlü değil. Devlet kaynakları bu alanı güçlendirmek için yeterli olmadığına göre bu sürece herkes destek vermelidir. Bu görev hepimizdedir. İlçemiz sınırları içinde çok sayıda üniversitelerimiz vardır. Bunların gelişimlerini de yakında izleyebiliyoruz. Ata memleketimiz olan Gümüşhane Üniversitesine elimizde gelen her türlü desteği   vereceğiz. Ben burada toplanmış Gümüşhaneli işadamlarının da vakfımıza gerek mütevelli, gerekse bir takım kurullarında güçlü destek sağlayacaklarından eminim” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Rektör Halil İbrahim Zeybek, ev sahipliğinden dolayı Belediye Başkanı Genç’e teşekkürlerini ileterek, görev süresi içinde Gümüşhane Üniversitesinin niteliksel olarak değerinin artırılması, eğitim kalitesinin güçlendirilmesi, markalaşması için gayret edeceklerini, vakfın bunun için bir araç olduğunu belirterek, “Hepimize görevler düşüyor. Üniversite şehir kaynaşması diye tarif ettiğimiz husus ise, herkesin üniversitemizi sahiplenmesidir” dedi. 

Program sonunda GÜSİAD Genel Başkanı Başkan Yüksel Yalçın ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç’e birer plaket ve Bünyamin Aygün tarafından hazırlanan Gümüşhane albümünü takdim etti.

Programda GÜSİAD Onursal Başkanı Prof.Dr. Kenan Aydın, Işık Üniversitesi Rektörü aynı zamanda Gümüşhaneli Akademisyenler Platformu Başkanı Prof.Dr. Cemal İbiş konuşma yaptı. 

Programa GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, ŞEKAV Başkanı Ali Beyaz, GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt ve diğer GÜSİAD üyelerinden vakfa destek verecek üyeler iştirak etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER