'Şehrimizi Cazibe Merkezi Haline Getiriyoruz'

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Nusret Durur’un Çay TV’de yayınlanan “Nusret Durur’la Bölgenin Sesi” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

'Şehrimizi Cazibe Merkezi Haline Getiriyoruz'
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Nusret Durur’un Çay TV’de yayınlanan “Nusret Durur’la Bölgenin Sesi” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Başkan Canlı’nın Durur’la gerçekleşen canlı yayın programı Rize Çay TV stüdyosunda gerçekleştirildi.

Başkan Canlı, konuk olduğu televizyon programında Nusret Durur’un sorularını cevaplandırarak, göreve başladığı günden itibaren Gümüşhane Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“2012 ve 2013 YILI ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yapılan, devam eden çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Canlı 2012 yılında çok iyi bir hamle yapıldığını ancak 2013 yılının kendileri için daha da farklı olacağını belirtti.

İçme suyu konusunda bilgi veren Canlı, “Şehrimizde su sorunu yok. Sağlık müdürlüğü ve hıfzıssıhha tarafından rutin olarak kontrol edilen suyumuz halk sağlığı açısından sağlıklı ve hiçbir sorun teşkil etmemektedir.” dedi. Katı Atık konusunda ise Gümüşhane’de 2 adet aktarma istasyonu olduğunu Kelkit’te bulunan aktarma istasyonunun tamamlandığını, Gümüşhane’dekinin ise en kısa sürede tamamlanacağını ve bu sayede çöp sorununu ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Konut sorununa yönelik olarak hizmet ürettiklerini kaydeden Canlı, Belediye tarafından yaptırılan toplam 6 bloktan oluşan 120 dairelik projenin ihalesinin ve yer tesliminin yapıldığını ve yüklenici firma tarafından başlanıldığını ifade etti. Başkan Canlı, otopark noktasında şehrin fiziki yapısı dolayısıyla alan oluşturmanın kolay bir hadise olmadığını, belediye olarak 2009 yılında il merkezinde 250 araç kapasiteli otopark yaptıklarını ve şehrin muhtelif yerlerine otopark yapılarak bu sorunu çözeceklerini söyledi.

Gümüşhane ve Harşit Çayı için Hacıemin mevkiinde yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi’nin önemine de değinen Başkan Canlı, bu projenin de kısa bir süre içerisinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

“GÜMÜŞHANE’Yİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ”

Gümüşhane’ye yakışır bir Belediye Hizmet Binası yaptırdıklarını belirten Canlı, “DSİ’den izin almak suretiyle harşit çayı üzerine hizmet binamız kadar bir alan oluşturacağız. Yeni belediye binamızın çevresi şehrimizi yansıtacak güzel bir yer olacak. Bunu da halkıma buradan müjdelemek istiyorum.” dedi.

Cadde düzenlemelerine de değinen Canlı, Fuadiye Caddesinin şu anda parkesiyle, kaldırımıyla, ışıklandırmasıyla ve cadde üzerindeki binaların dış cephelerinde yapmış oldukları giydirme çalışmalarıyla toplum tarafından beğenilerek çok güzel bir cadde haline geldiğini, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinin de Haziran ayında biteceğini belirtti.

Gümüşhane için ayrı bir öneme sahip olan Süleymaniye Mahallesinde bulunan Tarihi Zeki Kadirbeyoğlu Konağını restore ettirdiklerini ve yakın bir zamanda tamamlanacağını belirten Canlı, konağın şehrin turizm açısından önemine vurgu yaptı.

Şelale projesinin de altını çizen Canlı, Miniasim’in (Emniyet Müdürlüğü Yanı Şelale Projesi) Karadeniz Bölgesinin neredeyse en büyük şelalesi olduğunu ve tamamlandığında şehrimizin görüntüsünü büyük ölçüde değiştireceğini belirtti.

“HÜKÜMETLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Canlı toplumda, belediye iktidar partisinden olursa hizmet daha iyi gelir, muhalefet partisinden olursa hizmet gelmez kanaatinin olduğunu ancak bu anlayışı doğru bulmadığını belirtti. Belediyeciliğin farklı bir meslek olduğuna değinen Canlı, “Muhalefette olan bir belediye başkanı olmamıza rağmen bugün merkezi hükümetle uyum içerisinde çalışıyoruz.” dedi.

Belediye olarak projeleri ve çalışmaları belirli bir plan çerçevesinde yaptıklarını kaydeden Canlı, “Buradan bize katkı koyan Belediye meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza, hükümet yetkililerine, kalkınma ajansına, sivil toplum örgütlerine, Gümüşhane halkına ve bizi buradan kamuoyu ile buluşturan Çay TV’ye teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2012, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER