Sertifikalı buğday ve arpa tohumlarının arazide çıkış kontrolleri yapıldı

Gümüşhane’de 15 bin 150 dekar alanda ekimi yapılan sertifikalı buğday ve arpa tohumlarının arazide ürün çıkış kontrolleri teknik ekiplerce gerçekleştirildi.

Sertifikalı buğday ve arpa tohumlarının arazide çıkış kontrolleri yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde 2022 yılı Ekim ayında toplam 4 milyon 567 bin TL’lik Bakanlık bütçesi ve yetiştirici katkısı ile Gümüşhane’deki 991 çiftçiye teslim edilen 259 ton sertifikalı buğday ve 44 ton sertifikalı arpa tohumlarının arazide çıkış kontrolleri gerçekleştirildi.

Gümüşhane'de son yağışlarla birlikte hububatta üretim miktarındaki beklentinin artmasıyla hububat ekiminin yoğun olduğu Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde buğday ve arpa ekili alanların ürün çıkışı ve arazi kontrolleri yapılan hububat sahalarında herhangi bir olumsuz durum gözlenmedi. 

Ekimden hasadına kadar proje kapsamında ekimi yapılan alanların takip ve kontrolü, İl ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yapılmaya devam edeceği bildirildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER