Seydibaba Köyü Köprüye Kavuşuyor

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde 30 yıldır gündemde olan fakat bir türlü yapımı gerçekleşmeyen Tomara Şelalesi Seydibaba Köyü köprüsü Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’ün özel takibiyle yapılacak.

Seydibaba Köyü Köprüye Kavuşuyor
Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde 30 yıldır gündemde olan fakat bir türlü yapımı gerçekleşmeyen Tomara Şelalesi Seydibaba Köyü köprüsü Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’ün özel takibiyle yapılacak.

Hafta sonu köprü yerinde inceleme yapan Üstün, Gümüşhane’nin önemli turistik yerlerinden olan Tomara Şelalesi’ne ulaşımı kolaylaştırmak için bu köprünün önemli olduğunu vurgulayarak, yapımı için çalışmaların başladığını söyledi.

Yıllardır yapılamamış olan bu köprünün yapılmasıyla birçok köyün ulaşımının rahatlayacağını dile getiren Milletvekili Üstün, köprünün Tomara Şelalesini, Seydibaba Köyü, Başköy, Yal köyünü kapsadığını ve Seydibaba Köyü ile Refahiye arasında da ulaşımı kolaylaştıracağını belirtti.

Köprüyle alakalı açıklama yapan Seydibaba Köyü Muhtarı Celal Yalçın, “Bu köprü 30 yıldır yapılmıyor. İlimizin en önemli turizm yeri olan Tomara Şelalesini daha çok kişiye tanıtmak için bu köprünün yapılması gerekir. Şelaleye bölgeden yoğun ilgi var. Giresun, Suşehri, Alucra, Refahiye’den yoğun misafirlerimiz geliyor. Bu yüzden yapılacak olan köprü ulaşımı önemli anlamda etkileyecek.” dedi.
Yalçın, “Bu köprünün yapılması için yakından ilgilenen, buraya kadar gelip yerinde incelemelerde bulunan Milletvekilimiz Feramuz Üstün’ e köylülerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyoruz.” diyerek köprünün en yakın zamanda yapılması arzu ettiğini söyledi.

Milletvekili Üstün ise Valilik ve Özel İdare yıllık bütçelerinden birçok köyün ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, 2014 yılı yatırımında olmayan fakat yapılması gerekli olan ihtiyaçların yapılabilmesi için bir çalışma başlattıklarını söyledi. Üstün, “Bu çalışma neticesinde her ilçeden ve Gümüşhane Merkez köylerinden acil durumda olan ve kendisine iletilen veya birebir gözlemlediği eksikliklerinden özel yatırım bütçelerinden ihtiyaçları karşılayarak insanlarımızın beklentilerini kısa bir süre içerisinde karşılamış olacağız.” dedi.

Milletvekili Üstün, genel ödenek dışında özel çalışmalar neticesinde Şiran Seydibaba köprüsü dışında Kürtün Üçtaş Köyü beton yol yapımı ve Gümüşhane Merkez Bahçecik Köyü kanalizasyonu yapımının da gerçekleşeceğini belirterek, şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER