Şiranlı kadınlara Meme Kanseri hakkında bilgi verildi

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yaşayan kadınlara Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi programı akademisyenleri tarafından dünyada ve Türkiye’de kadın kanserleri içerisinde ilk sıralarda yer alan meme kanseri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Şiranlı kadınlara Meme Kanseri hakkında bilgi verildi

“Birlikte Öğreniyoruz Etkinlikleri” kapsamında Fizyoterapi programından Öğretim Görevlisi Dilek Yalçınkaya tarafından Şiran Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen bilgilendirme etkinliğinde kanser riskini arttıran unsurlar, alınması gereken önlemler, erken teşhis için yapılacak muayene yöntemi, tetkik ve tedavi yöntemlerinden bahsedilerek, geç kalınmış kanser vakaları ile erken teşhis konulmuş vakaların karşılaştırması yapıldı. 

Diğer kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin önemine değinilen etkinlikte katılımcıların konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı. 

Program sonunda etkinliğin yapılmasına destek ve katkı sağlayan Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Halil Yolcu’ya teşekkür edildi. 

Meme kanserinin dünyada ve Türkiye’de kadın kanserleri içerisinde ilk sıralarda yer aldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Dünyada ve ülkemizde sıklıkla karşılaştığımız bir hastalık türü olan kanser, yaşam kalitemizi önemli ölçüde etkilemektedir. Özellikle meme kanseri erken teşhis edildiğinde kadınlarda hem tedavinin çok ciddi başarılar sağlamasına neden olmakta hem de bu kanser türüne yakalanmış bir kadında yaşam kalitesini ciddi anlamda yükseltmektedir. Biz de bu bilinçle hareket ederek erken teşhis yöntemleri hakkında kadınlarımızı ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek istedik. Bu amaçla da ‘Birlikte Öğreniyoruz Etkinlikleri’ kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme programında emeği geçen ve katkı hocalarımızı tebrik ediyor, herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER