Şiranlı Salih Efendi kitaplaştırıldı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinin unutulmaya yüz tutan gönül erlerinden Şiranlı Salih Efendi’nin hayatı ve Deh-Çerağ-ı İslam adlı eseri kitaplaştırıldı.

Şiranlı Salih Efendi kitaplaştırıldı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinin unutulmaya yüz tutan gönül erlerinden Şiranlı Salih Efendi’nin hayatı ve Deh-Çerağ-ı İslam adlı eseri kitaplaştırıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof.Dr. Selami Şimşek ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden Arş.Gör. Ahmet Vural’ın birlikte kaleme aldığı “Şiranlı Sâlih Efendi Hayatı, Şahsiyeti ve Deh-Çerâğ-ı İslâm Adlı Eseri” isimli çalışma İlâhiyat Yayınları tarafından neşredildi.

Gümüşhane topraklarında dünyaya gelmiş ancak unutulmaya yüz tutmuş bir gönül eri olan Şiranlı Sâlih Efendi’nin hayatı, şahsiyeti ve eseri hakkında bilgi vererek onun manevî mirasını gelecek kuşaklara aktarması açısından kıymetli olan kitap, giriş ve iki bölüm şeklinde 296 sayfadan oluşmakta.

Geçmişten günümüze Gümüşhane ve Şiran’ın siyâsî, târihî ve kültürel geçmişi ve mânevî dinamikleri ile Şiran’daki tasavvufî kültürle alakalı bilgiler verilen kitabın birinci bölümünde Şiranlı Sâlih Efendi’nin hayatı, şahsiyeti ve eserleri ele alınırken, ikinci bölümde ise Sâlih Efendi’nin Deh Çerâğ-ı İslâm adlı eserinin okuyucuların kolayca ve geniş çaplı istifade edebilmeleri için önce sadeleştirilmiş, sonra çeviri yazılı ve ardından eski harfli orijinal metnine yer verildi.

Kitabın yazarları Şimşek ve Vural, tarihi süreç içerisinde Gümüşhane ve Şiran’da çok sayıda âlim, sûfî, şâir ve bestekâr yetiştiğini veya bu coğrafyada hizmet ettiği belirterek, “Gümüşhane’nin manevî, ilmî ve edebî hayatına canlılık ve değer katan bu insanların biyografisi, şahsiyetleri ve eserleri hakkında halkın ve yeni kuşakların bilgilendirilmesi, bu konularda yeni bilgi ve belgelere ulaşılarak istifadelere sunulması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Otto Yayınları web sitesi https://www.ottoyayin.com/siranli-salih-efendi aracılığıyla satışa sunulan kitap temini hususunda yazarlarla da ahmetvural@ohu.edu.tr mail adresinden iletişime geçilebilir.

Hocalarımıza yapmış oldukları çalışmadan dolayı teşekkür ediyor, eserin “İstifade edeni bol olsun” duasıyla Gümüşhane ve Şiran için hayırlı olmasını diliyoruz.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 16:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gümüşhaneli
Gümüşhaneli - 4 yıl Önce

Tebrikler. Şiranımız için hayırlı olsun. Emeği geçen hocalara teşekkür ediyorum.

Hüseyin Kaya
Hüseyin Kaya - 4 yıl Önce

Kitabı nasıl temin edebilirim

29
29 @Hüseyin Kaya - 4 yıl Önce

Haberi sonuna kadar okursanız sorunuzun cevabını öğrenirsiniz.

SIRADAKİ HABER