Soma'da ki Maden Faciası

Gümüşhane’de Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler nedeniyle bayraklar yarıya indirildi, Merkez Kemaliye Camiinden sala okundu.

Soma'da ki Maden Faciası
Gümüşhane’de Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler nedeniyle bayraklar yarıya indirildi, Merkez Kemaliye Camiinden sala okundu.

Manisa’nın Soma ilçesindeki bir kömür madeninde dün meydana gelen facia nedeniyle Gümüşhane’de Başbakanlık tarafından ilan edilen üç günlük milli yas nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.

Öğlen namazı vaktinden hemen önce Merkez Kemaliye camiinden faciada hayatını kaybedenler için sala okutulurken, merkezi sistemle bu sala çok sayıda köye de ulaştırıldı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, kazada hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileyerek yaralılar için acil şifalar temennisinde bulunurken, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Rıdvan Taşkın ile GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay ve Yönetim Kurulu üyeleri birer taziye mesajı yayımlayarak “Türk Milletinin başı sağolsun. Rabbim Türk Milletine bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından 16 Mayıs 2014 tarihinde içerisinde çeşitli faaliyetlerin bulunduğu ve Gümüşhane Kültür Merkezinde yapılacak olan program ile Gençlik Haftası ve Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında yer alan konser, şenlik, eğlence gibi kutlama faaliyetlerinin Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ilan edilen üç günlük milli yas sebebiyle iptal edildiği duyuruldu.

Gümüşhanedeki sivil toplum kuruluşlarının da faciada ki cenazelerin belirlenmesinin ardından gıyabi cenaze namazı kılınması için organize oldukları öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER