‘SUS’ çıktı

Gümüşhaneli tarihçi-yazar Serhat Doğan’ın ilk kitabı olan ‘Sus-Yükselen Türkiye’den alçalan sesler’ adlı kitabı tüm kitapçıların raflarındaki ve internet kitapçılarındaki yerini aldı.

‘SUS’ çıktı

Gümüşhaneli tarihçi-yazar Serhat Doğan’ın ilk kitabı olan ‘Sus-Yükselen Türkiye’den alçalan sesler’ adlı kitabı tüm kitapçıların raflarındaki ve internet kitapçılarındaki yerini aldı.

Gümüşhane Olay Gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yapan Doğan’ın bu gazetede bugüne kadar yayımlanmış tarihi ve politik makalelerinin özel bir seçkisinden oluşan kitap 'Hitapevi Yayınları' tarafından bastırıldı.

Toplam 140 sayfadan oluşan kitabıyla ilgili bilgi veren tarihçi-yazar Doğan, kitabı tek başına değil, kendisine inanan ve güvenen dostlarının desteği ile çıkardığını belirterek, “Kalemimizdeki sadeliği onlar keşfettiler ve bunu herkesle paylaşmam gerektiği fikrine beni ikna ettiler” dedi.

Kitabın içeriğinin Gümüşhane Olay gazetesinde kaleme aldığı köşe yazılarından seçtiği yazılardan oluştuğunu ve hazırlanışının bir yıldan fazla sürdüğünü dile getiren Doğan, “Tarihi meseleler hakkında bilgi verdiğimiz yazılarımız ve politik meselelere esprili yaklaşımlarımız da bu eserde yer aldı. Bazen eğlendiren bir üslupla yazılarımızı kaleme alırken bazen de mürekkebin dozunu biraz aşırıya kaçırdık. Mevcut siyasi eleştirilerimiz de kitapta yer aldı. Genel manada ülke olarak içinde bulunduğumuz her durumun tespitini de bu kitapta aktarmaya çalıştık. Bunu yaparken şahıs ya da siyasi bir partiden ziyade sistemin aksayan yönleri üzerinde durmaya gayret ederek geçmişten günümüze insanlık ve medeniyet tarihinin temel dinamikleri üzerinden günümüze uygar bir bakış açısı oluşturmak istedik” diye konuştu.

Kitabın ismiyle ilgili gerek sosyal medyada gerekse diğer platformlarda destek istediğini ve çok sayıda öneri geldiğini kaydeden Doğan, “Üniversite yıllarından bugüne kadar inandığım haklı bir mücadelenin kavgasını vermekteyim. Mevcut şartlar düşünüldüğünde bazı meselelerde tepki alıyordum. Bana haklı sebeplerle kızdıklarında ‘Serhat yeter artık daha sus’ ya da ‘de yeter sus’ gibi ifadeler kullanıyorlardı. Buradan yola çıkarak kitabın adının sus olması hususunda karar aldım” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin milenyum çağına girdikten sonra büyük bir atılımla pek çok sahada etkili bir yol haritası izlemeye başladığını, bunda son 16 yıldır kesintisiz bir iktidarın devamlılığının etkisinin büyük olduğunu dile getiren Doğan, “Evet, Türkiye sağlıktan ekonomiye, harp sanayisinden bilişim endüstrisine doğru hızlı bir gelişim gösterirken, geçen bu süre zarfında fikri manada büyük bir zafiyet yaşadı. Türk toplumu fikriyat temelinde yaşadığı bu zafiyeti ne kalemine ne de diline yansıtamadı. Dolayısıyla bu durum farklı bir toplumun doğuşunu da beraberinde getirdi. İşte bu yüzden Yükselen Türkiye’den Alçalan Sesler ifadesini başlıkta uygun gördük” şeklinde konuştu.

Doğan, kitabın hazırlanış sürecinde kendisinden desteğini esirgemeyen tüm dostlarına ve sevdiklerine teşekkür ederek kitabın tüm Türkiye’de kitap satan her yerden temin edilebildiğini, Gümüşhane merkezde Rehber Kırtasiye, İkra Kırtasiye ve Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesis kırtasiyesinde bulunabileceğini belirtti.

Serhat Doğan kimdir?

1992 yılında Gümüşhane merkezde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO)’da ve Aysın Rafet Ataç ilköğretim okulunda tamamladım. Daha sonra Gümüşhane Lisesinden mezun oldum. Üniversiteyi ise İstanbul’da Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde tamamladım. Akabinde Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk tarihi bilim dalı Genel Türk Tarihi anabilim dalında Yüksek lisans eğitimime başladım. Halen yüksek lisans eğitimim devam etmektedir. 

Üniversite tahsilim sırasında Çin ağırlıklı olmak üzere Japonya ve diğer Asya ülkeleri ile Orta Asya üzerine akademik yayınlar hazırladım. Çeşitli dergi ve gazetelerde bu konular üzerine akademik yazılarım yayımlandı. Şu anda Gümüşhane Olay gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yapmaktayım. 

Türk Ocakları ve Ülkü Ocaklarında çeşitli kademlerde görev yaptım. Şu anda İstanbul merkezli faaliyetlerini devam ettirmekte olan Türkiyatçı Fikir Araştırmaları Merkezi (TÜRKFAM) yönetim kurulu üyeliği görevim devam etmektedir. 
 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/sus-amp-yukselen-turkiyeden-alcalan-sesler/479443.html&filter_name=y%C3%BCkselen%20t%C3%BCrkiye'den,

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER