Tanrıkulu: Bize dolar değil devlet lazım

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Gümüşhane il başkanlığının açılışı Genel Başkan Nihat Tanrıkulu’nun katılımları ile gerçekleşti. Toplantıda konuşan Tanrıkulu, ‘Biz dolar değil, devlet lazım’ dedi.

Tanrıkulu: Bize dolar değil devlet lazım

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Gümüşhane il başkanlığının açılışı Genel Başkan Nihat Tanrıkulu’nun katılımları ile gerçekleşti. Toplantıda konuşan Tanrıkulu, ‘Biz dolar değil, devlet lazım’ dedi.

2017 yılında kurulan TÜMKİAD 12. İl temsilciliğini Gümüşhane’de açtı. Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Genel Başkan Nihat Tanrıkulu, TÜMKİAD yönetim kurulu üyeleri, TÜMKİAD il başkanları, Gümüşhane Belediye Başkan yardımcısı, İl Genel Meclis Başkanı ile çok sayıda Gümüşhaneli işadamı, girişimci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 

“Milli ve yerli bir STK’yız”

Gümüşhane’de bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada “Biz 2017 yılında Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuyla kurulan yerli ve milli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu devletin ve milletin yeni yüzlere, isimlere ihtiyacı olduğunu bilen insanlarız. Göbek bağımız yalnız Allah’a kalbimiz ise sadece millete aittir diyerek bu yola çıktık. Bize sordular siz kimsiniz diye? Çünkü bu ülkede ticaret, siyaset yapanların arkasından birileri çıktı. Biz bu ülkede gelecek hayal eden bir STK’yız. Bu ülkenin birliğine dirliğine bayrağına dokunmayan herkesi çatımız altında toplayacağız. Ülkemizi kalkındıracak birlik ve beraberliği sağlayacak oluşumlara ihtiyacı var” dedi.

“Bize dolar değil devlet lazım”

15 Temmuz sonrası ülke ekonomisine sistemli bir saldırı olduğunu, bu saldırılarla Türkiye’nin yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren Tanrıkulu, “Türkiye’de 116 bin dernek var. 15 Temmuz sonrasında bize dolar lazım değil vatan lazım diyen tek dernek ise TÜMKİAD olmuştur. Meydanlara indik 300 iş adamı ile 3 milyon dolar bozdurduk. Hem de aynı kur ile bozdurduk. Bu ülkeyi ekonomik manipülasyonlar ile bozamayacaklarının mesajını bir yerlere vermek istedik. Bu memleketin yerli ve milli insanlara ihtiyacı değil. Biz hiçbir para gücünün sahip alacağı bir kuruluş değiliz, hiçbir siyasi partinin kuruluşu değiliz, hiçbir cemaatin kuruluşu değiliz, bizim sözümüze söz katacak bir kumandayla yönlendirilecek bir kuruluş değiliz. 100 yıldır hasretle beklenen devletin STK ayağıyız” diye konuştu.

TÜMKİAD Gümüşhane İl Başkanı Serhat Turan ise TÜMKİAD’ın 2017 yılında kurulduğunu, geleceğin Türkiye’sinde milli ve yerli şuurla yerini aldığını belirterek, “Vatanına, milletine bayrağına koşulsuz şartsız bağlı kalarak hizmet edinmeyi ilke edinmiştir. Bu çatı altında hizmet edinmeyi rehber edinmiş Anadolu’nun dört bir yanından dâhil olan iş adamları ve üyelerimizle devletimizi kalkındırmak için bu hizmeti görev kabul etmişizdir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizler bu devletin birer ferdi olarak kendi bölgesinde kendi görevinde azimle durmadan çalışacak, devletin bölünmez bütünlüğünü koruyacağız. Değerli iş adamlarımızın katılımları ile siz bürokratlar ve siyasetçilerimizin desteği ile memleketimize sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda projeler üreterek elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Türkiye genelinde 12. İl olarak hizmet vermeye başlamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı. 

“Üreterek büyüyebiliriz”

Ülkenin gelişmesi için bu tarz sivil toplum kuruluşlarının olması gerektiği hususuna vurgu yapan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Kubilay Bozalan da “Bu tür STK’ların varlığı ülke ekonomisi açısından önemlidir. Ama amaçlarının mutlak olarak ülke ekonomisini geliştirmek olduğunu varsayarak bu cümleyi kuruyorum. Ülkede büyümenin ortak üretimden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Üreterek büyüyeceğimizi de biliyorum. Bu sivil toplum kuruluşunun da üretime katkı sağlayacağına inanıyorum. Serhat kardeşimizi seviyoruz. Kendisini sonuna kadar destekliyorum” şeklinde konuştu.

Program kurdele kesimi ve TÜMKİAD Gümüşhane üyelerine rozet takdimi ile son buldu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ergin karaçengel
ergin karaçengel - 5 yıl Önce

Kurtuluş savaşını görmezden gelerek Çanakkale ve 15 Temmuz ruhuyla kurulmak yerli ve milli olmaya yeterli mi?

SIRADAKİ HABER