TEMA Vakfı’ndan Başkan Çimen’e ziyaret

TEMA Vakfı’nın yeni Gümüşhane Temsilcisi Selami Öktem, Vakıf heyetiyle birlikte Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret eti.

TEMA Vakfı’ndan Başkan Çimen’e ziyaret

Temsilci yardımcıları, Merkez İlçe Sorumlusu ve Genç TEMA Başkanından oluşan heyetin katıldığı ziyarette 2022 yılı Ocak ayı itibarıyla göreve başlayan Selami Öktem, ziyaret sırasında göreve başladıkları günden bugüne kadar yapılan ve planlanan etkinlikleri anlattı. 

Yılbaşından bugüne 5 okulda yaklaşık 200 öğrenci ile birlikte çok sayıda kuş yemliği çalışması yaptıklarını ve bunların bir kısmını etkinlik yapılan okulların etrafına, bir kısmını ise öğrencilerin evlerine yakın ağaçlara astıklarını ifade eden Öktem, özellikle bu çalışma sonrasında öğrencilerin atık plastikleri nasıl kuş yemliğine çevirebileceklerini öğrendiklerini, çocukların plastikler başta olmak üzere birçok eşyanın yeniden kullanılabilir olduğunu anladıklarında benzer çalışmaları hayat boyu yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Şubat ayı içerisinde Gümüşhane Hayvan Barınağı’nda besleme çalışması yaptıklarını da söyleyen Öktem, “32 kişilik gönüllü grubumuzla yaptığımız ziyarette buradaki hayvanlarımızın sağlığı ve yaşam koşulları ile ilgili çeşitli eksiklikler tespit ettik. Bu eksikliklerin çözüme kavuşturulması için belediye ile iş birliği yapmayı arzu ediyoruz. Gümüşhane’de hem barınaktaki hem de sokaklardaki canlarımız için seferber olan birçok gönüllü olmasına rağmen topyekün bir hareket olmadığında birçok sorun çözüme kavuşturulamıyor. Sivil toplum kuruluşlarının gücü ile bu birlikteliğin sağlanacağına inanıyoruz ve TEMA Vakfı Gümüşhane il temsilciliği ekibi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Sokaktaki canlarımız da, hayvan barınağındaki canlarımız da, yeşiliyle kızılıyla doğamız da Gümüşhaneli olsun ya da olmasın bu şehirde yaşayan herkesin sorumluluğundadır. Bu yüzden çocuklarımıza gelecekte daha yaşanabilir bir memleket bırakabilmek için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” dedi. 

Belediye Başkanı Ercan Çimen’e “Meşe Medeniyetin Çerçevesi” kitabını da hediye eden Öktem, Çimen’e ilgi alaka ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER