Tercih edecekleri bölümleri yakından gördüler

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gümüşhane’de bulunan ve üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri için Gümüşhane Üniversitesine tanıtım gezisi gerçekleştirdi.

Tercih edecekleri bölümleri yakından gördüler

2 gün boyunca gerçekleştirilen tanıtım gezilerinde lise son sınıftaki öğrenciler meslek seçimlerine yardımcı olacak birimler ve bölümler hakkında bilgi sahibi oldu.

Üniversitenin Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinesinde gerçekleştirilen gezilerin ilk gününde öğrencileri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır karşıladı. Üniversitenin imkânlarından ve sahip olduğu başarılarından söz eden Prof. Dr. Çakır, “Lise öğrencilerini sınıf ayrımı yapmaksızın bu programa davet etmek istedik. Öğrencilerin kariyer planlamalarına yeni değerler katması ve tercih sürecinde Üniversitemizi daha yakından tanımaları açısından bu tanıtım gezilerini gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler hem üniversite ortamını solumuş oldular hem de okuyacakları bölümlere ilişkin bilgi sahibi oldular” dedi.

Gezinin ikinci gününde öğrencileri Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Özcan karşıladı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleşen karşılamada Doç. Dr. Özcan, “Gümüşhane Üniversitesi olarak sizlerin Üniversitemize gelip okuyacağınız bölümlere ilişkin bilgi almanız için bu gezileri tertip ettik. Birimlerimizdeki yetkili hocalarımız sizlere bilgi verecek. Bu bölümlere ilişkin sorularla bölümün geleceği, iş imkânları hakkında bilgiler alacaksınız. Amacımız Üniversitemizdeki bölümleri daha iyi tanıyıp bilinçli bir tercih yapmanızdır. Bu amaçla da geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, Üniversitemize hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’deki farklı liselerinden gelen öğrenciler 2 gün boyunca üniversitedeki fakülteler, meslek yüksekokulları, araştırma ve uygulama merkezleri ile araştırma laboratuvarlarını gezme ve tanıma fırsatını yakaladı.

Tanıtım etkinliği gezisine katılan öğrencileri üniversitede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Gelecek planlaması yönündeki en büyük etkenlerden bir tanesi de doğru tercih yapmaktır. Özellikle de üniversite sınavlarına hazırlanan liseli öğrencilerimizin tercih edecekleri üniversitelerdeki bölüm ve programların avantajlarını ve imkânlarını yakından tanımaları, doğru tercihteki ilk aşamalardan biridir. Gümüşhane Üniversitesi olarak Gümüşhane’de okuyan liseli öğrencilerimizi burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu vesileyle de tanıtım etkinliğinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde öğrencilerimize destek olan başta Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır ve Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Özcan olmak üzere tüm akademik ve idari personelimizi gayretlerinden dolayı kutluyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER