'TOKİ vizyon proje yapsın'

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, özel sektörün şehre yeterince konut sağladığı savunarak TOKİ’nin eski stadyumun olduğu bölgede vizyon projeyi üstlenmesi gerektiğini söyledi.

'TOKİ vizyon proje yapsın'
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir, özel sektörün şehre yeterince konut sağladığı savunarak TOKİ’nin eski stadyumun olduğu bölgede vizyon projeyi üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada son günlerde TOKİ’nin Gümüşhane’de ekonomik konut iletmesiyle ilgili talepleri ters okuyan Demir, özel sektörün şehrin büyüme hızına göre talebin böyle karşılandığını, hatta talebin üzerinde konut arzı olduğunu belirtti.

TOKİ’nin ülke genelinde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildiğini, Gümüşhane’de de bir tanesi alt gelir grubu olmak üzere üç tane toplu konut projesi uygulandığını kaydeden Demir, “Bu projelerin en önemli yanı modern şehirleşmenin fişeğini ateşlemiş olmalarıdır. Gümüşhane kamuoyunun da yakından takip ettiği şekli ile Bağlarbaşı Mahallesi Mezarlık alanının yukarısına yeni bir toplu konut uygulamasının yapılması planlanmaktadır. Gümüşhane de özel sektörün kentsel dönüşüme dâhil olması ile büyük ölçüde konut ihtiyacı karşılanmıştır. Oltan Sungurlu Mahallesi Kayalık Mevkiinde yaklaşık 600-700 civarında konut inşa edilmektedir. Bu konutlardan bir kısmı bitme aşamasına gelmiş bir kısmının ise yapımına devam edilmektedir.” dedi.

Hasanbey Mahallesi başta olmak üzere benzer başka toplu konut inşaatlarının olduğunu, şehrin büyüme hızı ile kıyaslandığında özel sektörün konut arzının ihtiyaçlara cevap verecek, talebi karşılayacak boyutta olduğu hatta bu talebin üzerinde konut arzının olduğunu savunan Demir, “İşte bu noktada Sayın Vekillerimize ve Belediye Başkanımıza büyük görev düşmektedir. Kamu kaynaklarını ihtiyaç olan alanlarda verimli bir şekilde idare etmek idarecilerin görevidir. Eski stad alanına Gençlik Merkezi yapılacağı ifade edilmişti. Hatta geçtiğimiz yaz bu projeye başlanacaktı. Ama ne hikmetse başlanmadı. Bizce iyi ki başlanmadı. Çünkü bu alan çok daha iyi bir şekilde değerlendirilebilecek bir potansiyele sahiptir. Eski stad alanının yanında Atatürk Parkı ve karşısında yıllardır atıl bir şekilde bekletilen hatta çürümeye terk edilen halı sahaların olduğu bir arazi bulunmaktadır. Bu üç araziyi birleştirdiğinizde 20-25 dönüm büyüklüğünde mükemmel bir arsa ortaya çıkmaktadır. İşte size mükemmel bir fırsat bu alana uygulanabilecek akıllı bir proje ile şehre yeni bir ticari alan, cadde ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği park alanlarını hep bir arada inşa edebilirsiniz. Şehir plancılarından, mimarlardan, sanatçılardan, iş adamlarından yani ortak bir akıldan çıkacak bir proje belirlenip bu alanda uygulanmalıdır. Niçin şehrin içinde parkı ile yeşilliği ile otoparkı ile ofis alanları ile modern bir cadde oluşturulmasın. Böyle bir proje şehre ayrı bir hava katacak ve şehrin cazibesini artıracaktır. Aynı zamanda sıkışan şehre yeni bir nefes alanı kazandırılmış olunacaktır. İşte TOKİ nin gücünü bu alanda kullanmak çok daha akıllı olacaktır. Bu gün bu şehirde insanlar ofis yeri iş yeri bulmakta zorlanıyorsa. Şehrin belli yerlerinde iş yeri kiraları el yakıyorsa ve siz idareci olarak buna seyirci kalıyorsanız. Başka hangi hizmetinizden eserinizden bahsedebilir ki.” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER