Tombul ve Muslu Demokrasi Nöbeti’ne katıldı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Hacı Bayram Tonbul ve Rio Olimpiyatlarına katılacak olan milli sporcumuz Ercan Muslu, Gümüşhane’de düzenlenen Demokrasi Nöbeti etkinliğine katıldı.

Tombul ve Muslu Demokrasi Nöbeti’ne katıldı
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Hacı Bayram Tonbul ve Rio Olimpiyatlarına katılacak olan milli sporcumuz Ercan Muslu, Gümüşhane’de düzenlenen Demokrasi Nöbeti etkinliğine katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından başlatılan Demokrasi Nöbeti etkinliği 21.gününde de coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Atatürk Caddesi Belediye Başkanlığı önünde kurulan platform ve dev ekranlı alanda düzenlenen şölene Belediye Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kamu kurum müdürleri, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu ve sendika başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından başlayan programda konuşan Enerji Bir-Sen’in Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ankara’da darbe girişimine en yakından şahitlik etmiş birisi olarak yaşadıklarını ve duygularını anlattı.

Hakkari’den Edirne’ye, Mersin’den Sinop’a kadar Türkiye’nin 81 ilinde ki en büyük meydanlarında demokrasi nöbeti tutulduğunu kaydeden Tonbul, “Bu tutulan sadece demokrasi nöbeti değil, bu nöbet bizim istiklalimizin ve gençlerimizin istikbalinin nöbeti. Biz istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmanın nöbetini tutuyoruz. Bu olaylarda 4’ü Gümüşhane’den olmak üzere 260 kişi şehit oldu. Bunlar bu ülke için, ülkenin istikbali ve istiklali için canlarını verdiler. Amerika’nın uşağı olan FETÖ’ye ve ona destek veren batıya şunu haykırmamız lazım: Buradan bir çakıl taşı toplamak kolay değil. Bizi eski Türkiye sanmayın, bu milleti de eski Türk milleti sanmayın. Öyle 60 da darbe yapacaksınız, Başbakanları ve bakanları asacaksınız kimse ses çıkarmayacak. 71’de yapacaksınız herkesi sindireceksiniz. Ama bugün demokrasisine ve ümmetin örnek olarak gösterdiği son kale Türkiye ve onun lideri, Reisicumhuru, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kimseye teslim etmeyecek. Onların tankları, F-16’ları varsa bu milletin de bileği ve yüreği var. Bu bileğini de yüreğini de gösterdi” dedi.

Daha sonra Ankara’da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını aktaran Başkan Tonbul, “Suriye’de gördüklerinizi biz o akşam Ankara’da yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Ama Allah göstermesin demek dua, bunun fiili duasını da yapmamız lazım. Hep birlikte, el birliğiyle ülkemize sahip çıkmamız lazım. Bunu da yapıyoruz elhamdülillah. 20 gündür ülkenin her yerinde toplanıyoruz” diye konuştu.

Bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler aktaran Tonbul, “Bundan sonra bu kardeşliğimizi, TBMM’de ki birlikteliğimizi, muhalefet ve iktidar partisi Cumhurbaşkanının etrafında toplanıp kenetlenmiş bu Türk milletini kendi içimizde şu-bu demeden bir yumruk gibi olacağız. Ülkemizde ABD, AB’ye karşı, TBMM’nin bombalanmasını bile kınayamayanlara karşı tek vücut durmamız lazım. İnşallah bunu hep birlikte yapacağız. Tehlike içimizde. Biz kurtuluş savaşını 7 düvele karşı verdik. O zaman asker vardı karşımızda. Ama hırsız evin içinden oldumu kapı kilit tutmuyor. Dolayısıyla içimizdeki bu hainleri bertaraf edene kadar birlikte olacağız ve dünyaya bu birlikteliğimizi göstereceğiz. Allah düşmanın da merdini nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

Tonbul’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Çimen ise darbe girişimi sırasında direnirken bir kolunu kaybeden Gümüşhaneli Üzeyir Civan ve Necmettin Utuş ile telekonferans yaptı. Civan ve Utuş telefonda darbe girişiminde yaşadıklarını alandaki tüm Gümüşhanelilere anlattı.

Programda daha sonra Gümüşhane’nin tarihte 3.olimpiyat sporcusu olma ünvanını elde eden ve önümüzdeki günlerde Rio Olimpiyatlarında maraton koşacak olan Gümüşhaneli Milli Atlet Ercan Muslu, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan helallik istedi.

Türkiye’yi Rio’da en iyi şekilde temsil edeceğini ifade eden Muslu, hemşerilerinden kendisine dua etmelerini istedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER