Torul aynı sofrada buluştu

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafında şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi.

Torul aynı sofrada buluştu
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafında şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi.

Torul Belediyesi Kardelen Düğün Salonu’nda verilen yemeğe Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AK parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, şehit aileleri ve gaziler, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BİZLERİN BAŞ TACISINIZ”

Kuran tilavetinden sonra konuşan Vali Memiş, şehit ailelerinin ve gazilerin baş tacı olduğunu belirterek, “Özellikle vurgulamak istiyorum, şehit aileleri ve gazilerimiz bizlere emanettir. Şehit anne ve babalara özellikle şunu söylemek istiyorum, şehitlerimiz sadece sizlerin değil, hepimizindir. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türkiye’nin evladıdır. Onlar, tamamıyla bizim evladımızdır. Sizler de bizlere onların emanetisinizdir” dedi

“2023 HEDEFİNE ULAŞMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Vali Memiş, Gümüşhane Valiliğine görevine başlayalı üç gün olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonra hep birlikte, hep beraber Sayın Milletvekillerimizle, bütün il yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla, kaymakamlarımızla ve bütün paydaşlarımızla sizlere hizmet etmek için, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın çizmiş oldukları 2023 hedeflerine ulaşma noktasında tüm Gümüşhane olarak çaba göstereceğiz. Ramazan ayının bizi bir araya getirdiği bu manevi ortamın, birlik ve beraberliğin, Ramazan’dan sonra da hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum.”

“RAMAZAN’I BU YIL BURUK İDRAK EDİYORUZ”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihat Pektaş ise yaptığı konuşmada, Ramazan ayında manevi duyguların, yardımlaşmanın, kardeşliğin ve paylaşmanın ey yoğun olduğu bir ay olduğunu belirterek, “Bu yıl Ramazan ayını biraz buruk idrak ediyoruz. Bir tarafta teröre karşı verilen Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük ve onurlu mücadelesini veriyoruz. Diğer tarafta ise bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasında sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

"BİN YILDIR BU TOPRAKLARDAYIZ"

Pektaş, bin yıldır bu topraklarda yaşadığımızın altını çizerek şöyle devam etti: “Şu anda 2016 yılında yaşıyoruz. Bu topraklara, Torul topraklarına ilk defa Çağrı Bey ayak bastı. Dolayısıyla bin yıldır bizler bu topraklarda şehit vermişiz. En son olarak 15 gün önce Özgür Tok ve Salih Bulut’u şehit verdik. Recep Erdoğan, Taner Aktaş ve diğer şehitlerimiz olmak üzere bugüne kadar vermiş olduğumuz şehitlerimiz gösteriyor ki, bu topraklar bin yıldır bizim topraklarımızdır, kıyamete kadar da bu topraklar bizim olacaktır. Bu şehitlerimiz bunun nişanesidir.”

"ASKER MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ"

Türklerin asker millet olduğunu ifade eden Pektaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bulunduğumuz coğrafya sıkıntılı coğrafyadır. Dolayısıyla bu coğrafyada her zaman uyanık olmalıyız. Sürekli hareket halinde olmalıyız. Ayakta durmalıyız. Tüm bunları yaparken bir taraftan da ülkemizin bütün projelerini hayata geçirmeliyiz, hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirmeliyiz. Bugün Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye çok iyi istikamete gidiyor. Yeniden, şanlı tarihimizde olduğu gibi şanlı tarihimize kavuşacağımıza inanıyorum. Ama bizler çok çalışmalıyız. Kardeş olmalıyız, kenetlenmeliyiz. Birbirimizi çok sevmeliyiz. Bu mübarek ay hürmetine kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz. 12 gün sonra Kadir Gecesi, akabinde Ramazan Bayramı’na kavuşacağız. Çoluk çocuğumuzla birlikte bir Ramazan ve Bayram geçirmemizi diliyorum.”

"SİZLERİN EMRİNİZDEYİZ"

Pektaş, konuşmasında daha sonra şunları söyledi: “Bizler, siyasetçiler ve yöneticiler olarak sizlerin emrinizdeyiz. Sizlere hizmet için gece gündüz koşturacağız. Çünkü Gümüşhane ve Gümüşhane insanı hizmetlerin en güzeline layıktır. Sizler bu topraklara, bu coğrafyaya sahip çıktığınız müddetçe bizler de her zaman sizlerin emrinizde olacağız. Eksik kalan işlerimizi tamamlayacağız. Sizlerin daha mutlu ve müreffeh, çoluk çocuğunuzla huzurlu bir hayat geçirmeniz için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Valimiz, yeni görevine başladı. Çok çalışkan bir valimizdir. İnşallah onunla birlikte çok güzel hizmetlere imza atacağız.”

“HAİNLERE HAK ETTİKLERİ DERS VERİLECEKTİR”

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas da, iftar programları birlik ve beraberliğin en güzel göstergelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, “İlçemizde iki şehit verdik. Bizleri bölmek ve parçalamak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz en kısa sürede, bu iki kardeşimizi elimizden alan bu hainlere dersini verecektir” diye konuştu.
Torul Belediye Başkanı Köroğlu da, “Allah, birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. İki hafta önce menfur bir saldırı sonrası şehit olan askerlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Program, iftar yemeğinin ardından yapılan dua ve Sivas Mevlana Tasavvuf Korosu ve Sema Derneğinin sema gösterileri ile sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER