Torul Kalesi’nde soğuk, yağış kar etmiyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Torul Kalesi’ne yapılan cam seyir terasına soğuk ve yağışlı havaya rağmen insanlar akın ediyor. Özellikle hafta sonları günde bin kişinin ziyaret ettiği Torul Kalesi, çevre düzenlemesi ve yolunun tamamlanması halinde sadece Gümüşhane’nin değil, bölgenin en önemli turizm destinasyonu olacağı ifade ediliyor.

Torul Kalesi’nde soğuk, yağış kar etmiyor

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Torul Kalesi’ne yapılan cam seyir terasına soğuk ve yağışlı havaya rağmen insanlar akın ediyor. Özellikle hafta sonları günde bin kişinin ziyaret ettiği Torul Kalesi, çevre düzenlemesi ve yolunun tamamlanması halinde sadece Gümüşhane’nin değil, bölgenin en önemli turizm destinasyonu olacağı ifade ediliyor.

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Gümüşkoza Gazetesine yaptığı açıklamada, “2016 yılının Mayıs ayında kalemizin yoluna başladığımızda bu kadar ilgi göreceğini doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar büyük ilgi göreceğini düşünmüyordum” dedi.

“Ben de İlk Kez Çıkmıştım”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatları ile Torul Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Torul Kalesi’nin yolunun yapıldığını anımsatan Başkan Köroğlu, “Yol tamamladıktan sonra ben de ilk kez Torul Kalesi’ne çıktım. Torul’un ve buranın coğrafi güzelliği karşısında çok etkilendim. 340 derecelik bir açıyla çevreyi hakim bir noktadan kilometre uzaklıkları görme imkanı olduğunu gördüm. Bu görüntü beni çok heyecanlandırdı. Türkiye’de 2-3 tane olan cam seyir terasının bir örneğini de Torul Kalesi’ne yapmayı planladık” açıklamasında bulundu. 

“3 Bin Metrekarelik Alan Oluşturduk”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milletvekili Cihan Pektaş’a güvenerek mevcut olan alanı mesire alanı ilan ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: “Orman Genel Müdürlüğünden cam seyir terasının sözünü alarak projelendirdik. Geçen yıl 3-4 ay gibi kısa bir süre içerisinde cam seyir terasımızı bitirdik. Belediyemizin ve Cengiz İnşaatın da katkılarıyla burada bir alan oluşturduk. Çünkü yol yapıldığında burada herhangi bir alan yoktu. Yaptığımız çalışma sonrası 3 bin metrekarelik bir alan oluşturduk. Bu yıl içerisinde restoran, kamelya, mescit ve lavabo gibi insanlarımızın ihtiyaçlarını giderici sosyal donatılar yapacağız.”

“Otopark Yapılacak”

Kış sezonunda bulunulmasına rağmen gelen araçların otoparkta büyük sıkıntı çektiklerini anlatan Başkan Köroğlu, “Kaymakamlığımız, İl Özel İdaresi ve Cengiz İnşaatın da katkılarıyla 3 bin metrekarelik bir otopark yerini açtık. Şu anda kazı ve taş kırma çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda park sorunumuzu gidereceğiz. Yine belediyemizce kıl çadırdan kuracağımız Osmanlı Otağı için zemini hazır duruma getirdik. İhale süreci devam ediyor. Muhtemelen bir ay içerisinde Osmanlı Otağı çadırımız da bitecek. En geç 15 Mayıs’tan itibaren gelen yerli ve yabancı turistlerimizin yeme-içme ile sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak duruma geleceğiz” dedi.

“Bu Kadar Aktif Olacağını Ummuyordum”

İlk başta Torul Kalesi’nin bu kadar aktif olacağını ummadığın kaydeden Köroğlu, şöyle devam etti: “Bir şeyler görüyordum ama bu kadar olacağını ummuyordum. Şubat ayında kalemizi 7 bin 300 kişi ziyaret etti. Bu dalga dalga da tüm Türkiye’ye yayılıyor. Nereye gitsem Torul’daki cam seyir terasını soruyorlar. İnşallah Temmuz ayında biz burada günde 5 bin rakamını göreceğiz. Sadece Torul’un ve Gümüşhane’nin değil, bölgemizin en önemli turizm odak noktası olacağız.”

“Zipline Projesini Hazırlıyoruz”

Başkan Köroğlu, cam seyir terasının aktivitesini bitirmeden, adrenalinin yüksek olduğu  zipline gibi aktiviteler düşündüklerini belirterek, “Biz bugün varız, yarın yokuz ama Torul, kendisini bölgenin en önemli turizm merkezi olarak tescil ettirecektir. Bunda en büyük kazanç başta ilçemize olacaktır. Çok ümitliyim. Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. Sayın Valimizi benden daha heyecanlı görüyorum. Özel idare kanalıyla yolunu genişlettik. En kısa zamanda İl Özel İdaremiz tarafından tıpkı Süleymaniye Mahallesi’ne yapılan yol gibi kalemize giden yolumuz sıcak asfalt yapılacak” dedi.

“Dev Türk Bayrağı Asılacak”

Milletvekili Hacı Osman Akgül’den kaleye bayrak için ricada bulunduklarını belirten Köroğlu, “Böyle bir kaleye dev bir Türk Bayrağı gerekir dedik ve Milletvekilimiz Osman Bey sağ olsun bu bayrak sözünü verdiler. 70 metre direk yüksekliği ve 275 metrekare büyüklüğünde bayrağımızı Torul Kalesine dikeceğiz. Torul-Kürtün yol ayrımındaki tünelden çıkıldığı zaman Torul Kalesi’ Ben Buradayım’ diyecek. En büyük kazancımız Gümüşhane-Trabzon karayoluna 2.5 kilometre uzaklıkta olmasıdır. Günlük 7 bin aracın seyir ettiği bir güzergahtayız. Diğer bir artımız da dünyanı ikinci Avrupa’nın en uzun tüneli olan Zigana Tüneli ilçemize açılıyor. O tünel bile kalemize binlerce hatta yüz binlerce insanın gelmesini sağlayacaktır” diye konuştu.
 

İbrahim Özdemir

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:59

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER