Torul’da darbe girişimine ‘Elif’ gibi tepki

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından 17 gündür Demokrasi Nöbeti’ne aralıksız devam edilen Torul’da, binlerce hemşehrimizin katılımıyla Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Torul’da darbe girişimine ‘Elif’ gibi tepki
FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından 17 gündür Demokrasi Nöbeti’ne aralıksız devam edilen Torul’da, binlerce hemşehrimizin katılımıyla Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Torul Kaymakamlığı önünden başlayan ve ilçe meydanında son bulan Demokrasi Yürüyüşü’ne Vali Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, 25. Dönem Milletvekili Mustafa Canlı, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, İl Genel Meclisi üyeleri, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası, İstanbul’da kamyonuyla Taksim Meydanı’na çıkarak darbeye direnen Şerife Boz ve Atatürk Havalimanı’nda kendisini tankın önüne atan Vasfi Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Torullu hemşehrimiz katıldı.

Yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin ilk andan itibaren darbeye ‘Dur!’ dediğini vurgulayan Vali Memiş, “Belki bu darbeye dur demek bizim anayasal görevimiz, ancak böyle bir görevi olmadığı halde hayatını hiçe sayarak tankların önüne kendisini siper eden Vasfi kardeşimiz ve tankları durdurmak için canını hiçe sayan Şerife ablamız ile birlikte bu mücadeleyi hep birlikte verdik” dedi.

OHAL konusunda Gümüşhanelilerin müsterih olmalarını isteyen Vali Memiş, “Biz bu uygulamayı son derece hassas, son derece adaletli yapmak durumundayız değerli hemşehrilerim. Ne ben ne de adli merciler hukuktan dışarı çıkmamak durumundayız. Haksızlığa uğradığını iddia eden vatandaşımız olursa da geliniz, Valiniz olarak bizzat bana söyleyiniz. Bizim kapımız her zaman sizlere açık ve her zaman sizlerle beraberiz. Hiç kimseye haksızlık etmeyeceğiz. Biz, FETÖ’cüler gibi insanlar hakkında sahte ve düzmece deliller üretmeyeceğiz. Lütfen bu açıdan bize güveniniz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Vali Memiş ve Milletvekili Akgül tarafından, Demokrasi zaferinin sembol isimleri Şerife Boz ve Vasfi Yılmaz’a şeref madalyası takdim edildi. Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise darbe girişimine karşı dimdik durdukları için Boz ve Yılmaz’a üzerine arapça “Elif” yazılı tablo hediye etti. Başkan Köroğlu tabloya, ““Milli iradeye karşı yapılan darbe girişiminde, Elif gibi dik duruşunuzun anısına” yazdırdı.
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER