Torullular Derneği 20 yaşında

Gümüşhane kent merkezinde faaliyet gösteren tek ilçe derneği olan Torullular Derneği, kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle kahvaltı ve konser programı düzenlendi.

Torullular Derneği 20 yaşında

Gümüşhane kent merkezinde faaliyet gösteren tek ilçe derneği olan Torullular Derneği, kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle kahvaltı ve konser programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programına Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Torullular Derneği Başkanı Mümin Çakıcı, dernek yöneticileri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen programda yaptığı konuşmada, kendisinin de Gümüşhane Torullular Derneği’nin üyesi olduğunu belirterek, “Torullular ve Gümüşhaneliler birlik beraberlik içerisinde bir arada yaşıyor. Biz etle tırnak gibiyiz” dedi.

“Torul’a yaklaşmaya başladık”

Gümüşhane’nin Torul’a doğru geliştiğini dile getiren Başkan Çimen, “Akçaabat her zaman Trabzon’un etkisinde kalmıştır ve büyüyememiştir. Ancak şu anda Akçaabat ile Trabzon birbirine yaklaştı. Bizde şehirde fiziki olarak Torul’a yaklaşmaya başladık. Yakın bir zamanda mevcut Organize Sanayi Bölgesini inşallah Cengiz İnşaatın Mescitli Köyündeki Un Fabrikasının olduğu kısma taşıyacağız. Hedefimiz Mescitli Köyü dahil İkisu Köyü’ne kadar olan kısmı şehrimizin mahallesi yapmak” diye konuştu.

“Bütün bu yatırımlar bitecek”

Başkan Çimen, 37 noktada 70 milyonluk yatırım yaptıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Yapılan yatırımların bir an evvel bitmesini istiyorum. Bütün bu yatırımlar bitecek ve hayata geçecek. Dışarıdan gelen hemşerilerimiz bunları görebiliyor. Bunun farkına varıyor. Gümüşhane’de ne yapılıyorsa Torul İlçemizde de aynı şekilde hiçbir ayrım yapmadan bunları yapacağız. Biz bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece bizim üstümüze düşen ne varsa maddi ve manevi her zaman yanınızdayız”

“En faydalı hizmeti sunmaya çalışıyoruz”

Torul Kaymakamı Mustafa Karaali de Gümüşhane Torullular Derneği’nin ildeki tek ilçe derneği olduğunu söyledi.

Derneğin kuruluşunun 20. Yılını kutlayan Karaali, “Elimizden geldiği kadar Torul’un sekiz mahallesini 37 köyümüzü karış karış gezmeye çalışıyoruz. Dört aydır görevde olamama rağmen gitmediğimiz köyümüz, görmediğimiz köşemiz kalmadı. Vatandaşlarımızla bire bir içi içe onların istediği hizmeti yerinde tespit ederek en faydalı hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.

“Torul’a değer katacaktır”

Torul’un köy nüfusunun 4 bin olduğunu, belediye nüfusunun ise 8 bin civarında olduğunu hatırlatan Karaali, “Ancak bizim hizmet verdiğimiz nüfus 4 bin değil, yazın köylere baktığımızda belki de 20 bine hizmet vermeye çalışıyoruz. Onun zorluğunu yaşıyoruz. Elimizden geldiğince devletimizin imkanları dahilinde ilçemize ve köylerimize en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu sene inşallah Zigana’daki kasapların olduğu kısmın tamamı yöresel mimariyle kaplanacak. Ve gerçekten orası mükemmel bir turistik merkez haline gelecek. Limni Gölü’nün yolu bu sene tamamlanacak ve yılın 12 ayı açık güzel bir tabiat merkezi haline gelecek. Buda Torul’a değer katacaktır” ifadelerini kullandı.

“Torul’a 200 yataklı bir erkek öğrenci yurdu”

Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise Torul ile Gümüşhane’nin çok iç içe geçtiğini, bununda handikaplarını yaşadıklarını belirtti.

Hükümetin Torul’a çok güzel yatırımları olduğunu kaydeden Köroğlu, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’dan Zigana Tüneli açılışında yurt talebimiz olmuştu. Geçtiğimiz hafta Sayın vekillerimiz ve il başkanımız ile taçlandırdık, inşallah Cengiz İnşaat Torul’a 200 yataklı bir erkek öğrenci yurdu yapacak. Gümüşhane artık üniversite şehri, 19 bin öğrenci var. Ama Torul’da şuanda 300 öğrenci var. İlçenin kalkınması için meslek yüksekokulu veya mevzuat uygun olursa bir fakülte istiyoruz. Torul’da öğrenci sayısını artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Gümüşhane Torullular Derneği Başkanı Mümin Çakıcı da, Torullular Derneği’nin 20 yıl önce işadamı Zekai Araz tarafından kurulduğunu söyledi.

Konuşmasında dernek kurucularına ve eski başkanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Çakıcı, derneğin kurulunun 20. Yılını farklı etkinlikle kutlamak istedikleri için kahvaltı ve müzik eğlence programı düzenledikleri ifade etti.

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER