TRT Belgesel'de Gümüşhane akşamı

TRT Belgesel kanalının en sevilen ve takip edilen programlarından "Yiyeceğin serüveni" yeni ve Gümüşhane Lezzetleri özel bölümüyle 8 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.30’da yayınlanacak.

Gümüşhane’nin coğrafi işaretli kuru fasulye, siron, kuşburnu, Kelkit ketesi ve Karabuğday ürünlerinin yer aldığı program MÜSİAD Gümüşhane öncülüğünde Gümüşhane ve Kelkit Ticaret ve Sanayi Odalarının destekleriyle çekildi.

İlk yayının ardından 50 kez daha tekrar yayını yapılacak olan programla ilgili bilgi veren MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, “İlimizin özellikle coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere yaklaşık 30 dakikalık harika bir belgesel programını çekimini başarıyla tamamladık. Program şehrimiz tanıtımı açısından çok önemli bir noktada olacak. İlk yayın ile ortalama 50 kez tekrar yayını da olacak. Dolayısıyla coğrafi işaret ürünlerimizin tanıtımını yapmak için şehrimiz açısından harika bir fırsat ortaya çıkmış oldu” dedi.

Bu belgeseli tamamen ücretsiz bir şekilde Gümüşhane’ye kazandırdıklarını kaydeden Kara, “MÜSİAD Gümüşhane Şubesi olarak öncülüğünü yaptığımız belgeselin çekim esnasında maddi manevi desteklerini esirgemeyen Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın İsmail Akçay ve Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Mustafa Daltaban’a kıymetli destekleri için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 14:35

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER